19. 8. 2011

Selektor Boris Denič na obisku v Športnem kampu Rokometne zveze Slovenije v Savudriji

Udeležence Športnega kampa v organizaciji Rokometne zveze Slovenije v Savudriji je danes obiskal Boris Denič, selektor moške članske reprezentance. Na kampu sodeluje 79 mladih rokometašev iz 29 slovenskih klubov, ki so že v polnem delovnem zagonu.

 

Po današnjem dopoldanskem treningu je fante v Savudriji obiskal selektor slovenske članske reprezentance Boris Denič, ki jih je nagovoril in jim predstavil svoje poglede na rokomet. Selektor Denič je fantom predstavil tudi svoje delo v reprezentanci in opisal potek kvalifikacij, skozi katere se je slovenska reprezentanca uvrstila na evropsko prvenstvo leta 2012 v Srbiji. Fante je povprašal o njihovem mnenju glede reprezentance, kdo so njihovi vzorniki in kako se počutijo v Savudriji.

 

Fantje so slektorju postavili vrsto zanimivih vprašanj glede njegovega pogleda na vodenje reprezentance, vodenja tekem in treningov članske izbrane vrste. Boris Denič jim je slikovito in na zanimiv način odgovoril na vsako vprašanje, ki so ga postavili. Glede športnega kampa RZS pa je selektor Boris Denič povedal: "Športni kamp RZS je zagotovo pristop, ki daje otrokom kontinuirano delo čez celo leto. To je tudi priložnost, da se otroci družijo, spoznavajo, trenirajo. Ker so v rokometu skozi celotno leto, ga še dodatno vzljubijo, kar pa je še najpomembnejše. Poudaril bi, da ni najpomembnejše, da postanejo vrhunski igralci, ampak da se ukvarjajo s športom in skozi leta z ukvarjanjem s športom postanejo dobri ljudje. Poleg kampa, ki ga organizira Rokometna zveza Slovenije, so pomembni tudi drugi kampi v Sloveniji, ki jih organizirajo slovenski reprezentanti. Veliko število kampov nudi dobre pogoje za delo in privablja veliko število igralcev, kar je predpogoj za kakovosten in dosleden izbor potencialnih igralcev članske izbrane vrste."

Udeleženci kampa so sicer že včeraj varno prispeli v Savudrijo. Delo je v popoldanskih urah potekalo po zastavljenem programu. Po uvodnem sestanku so se nastanili v sobe in odšli na plažo, kjer so se po dolgotrajni vožnji osvežili. Po večerji so si fantje ogledali posnetek rokometne tekme Slovenija - Ukrajina.

 

Kamp, ki je bil v zadnjih dveh letih v Pacugu, je že peti po vrsti. Poteka v dveh izmenah: prva od 18. do 22. avgusta 2011, druga pa od 22. do 26. avgusta. V prvi izmeni bodo treninge pod strokovnim vodstvom mladih in tudi izkušenih trenerjev imeli fantje, v drugi pa dekleta.

 

V obeh izmenah bo skupaj sodelovalo 150 perspektivnih slovenskih rokometašev in rokometašic (letnik rojstva 1998 in mlajših), katerih seznama sta sestavila Marjan Potokar (fantje) in Milan Ramšak (dekleta), reprezentančna trenerja selekcije fantov in deklet letnika 1996 in mlajših.

 

Ker želimo že najmlajše športnike naučiti športnega načina obnašanja in spoštovanja do dresa rokometnih reprezentanc Slovenije, bodo v program vključeni tudi vrhunski igralci in igralke, člani rokometnih reprezentanc in trenerji reprezentanc, ki bodo našim mladim športnikom predstavili svoje poglede na rokomet in šport nasploh.