19. 8. 2011

Danci in Španci v finalu kadetskega SP

Na svetovnem prvenstvu za kadete v Argentini bosta v sobotnem finalu igrali Španija in Danska. Na tekmi za bronasto kolajno se bosta pomerili Švedska in Francija.

Španci so se prvič uvrstili v finale svetovnega prvenstva v tej starostni kategoriji, potem ko so premagali Švede s 24:23. V dramatični končnici so švedski kadeti izgubili že tretji zaporedni polfinalni dvoboj (enako se jim je zgodilo na SP 2007 in 2009), tako d ajih znova čaka boj za bronasto kolajno.

V drugem polfinalu so Francozi, svetovni in olimpijski prvaki v kadetski konkurenci, na začetku drugega polčasa proti Dancem vodili že s štirimi zadetki prednosti (21:17). Toda Danska je najprej izenačila po delnem izidu 21:21, v zadnjem delu tekme pa tehtnico dokončno obrnila na svojo stran in se z zmago z 29:26 uvrstila v veliki finale.

V skupini od 5. do 8. mesta je Egipt ugnal Nemčijo po podaljških (29:28), Hrvati pa so doživeli polom proti Švicarjem (23:32). Hrvaška reprezentanca, ki jo kot selektor vodi Silvio Ivandija, je bila očitno še pod šokom četrtfinalnega neuspeha proti Franciji (30:31 po podaljških). Po tej tekmi so se Hrvati pritožili zaradi sojenja (Francozi so izenačujoči zadetek dosegli iz devetmetrovke po izteku igralnega časa, njihov igralec pa naj bi po mnenju Hrvatov streljal iz skoka), toda posebna komisija IHF je njihovo pritožbo zavrnila, kljub temu pa do konca SP suspendirala švedska sodnika Johanssona in Kilka.

SPORED IN IZIDI KADETSKEGA SP – ARGENTINA 2011:

Polfinale:

Švedska - Španija 23:24 (10:11)

Francija - Danska 26:29 (16:13)

Skupina od 5. do 8. mesta:

Egipt - Nemčija 29:28 po podaljških (27:27, 24:24, 15:11)

Hrvaška - Švica 23:32 (10:13)

Za končno 9. mesto:

Slovenija - Argentina 32:29 (16:17)

Za končno 11. mesto:

Brazilija - Južna Koreja 31:36 (16:18)

Za končno 13. mesto:

Srbija - Rusija 29:34 (13:17)

Za končno 15. mesto:

Katar - Čile 35:24 (14:11)

Za končno 17. mesto:

Bahrajn - Tunizija 32:30 (17:15)

Za končno 19. mesto:

Nova Zelandija - Gabon 21:35 (9:13).