2. 9. 2011

Začenja se prvi krog kvalifikacij za ligo prvakinj

Osem ženskih klubov bo od danes do nedelje nastopilo v prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev v evropsko ligo prvakinj v sezoni 2011/12. Kvalifikacijska turnirja prvega kroga bosta v Patrasu (Grčija) in Michalovcih (Slovaška).

Turnirja bosta potekala po igralnem sistemu vsak z vsakim, tako da bo vsak klub odigral po tri tekme v treh dneh. V drugi krog kvalifikacij (17. in 18. septembra 2011) za napredovanje v evropsko ligo prvakinj v tekmovalni sezoni 2011/12 pa se bosta iz vsake skupine uvrstili po dve najboljši ekipi. Tretja in četrta ekipa iz vsake skupine bo tekmovanje nadaljevala v drugem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalk.

V prvem krogu kvalifikacij bodo v skupini A, ki ga gosti grški Patras, poleg domačega kluba Ormi Loux Patras nastopili še Brühl (Švica), MizuWaAi Dalfsen (Nizozemska) in Gil Eanes Lagos (Portugalska). V skupini B bodo v slovaškem mestu Mihalovce poleg gostiteljic (Iuventa Mihalovce) nastopili tudi Zaječar (Srbija), Britterm Veseli (Češka) in Üsküdar Belediyesi (Turčija).