2. 9. 2011

Rokometašice Krke v prvem krogu pokala pokalnih zmagovalk čaka gostovanje v Belgiji

Med slovenskimi klubi, ki bodo nastopili v evropskih pokalnih tekmovanjih v sezoni 2011/12, bodo prve zaigrale rokometašice Krke. Na prvi tekmi prvega kroga pokala pokalnih zmagovalk jih v soboto, 3. septembra 2011, ob 20.15 čaka gostovanje pri ekipi Initia Hasselt v Belgiji.

 

Igralke in vodstvo ŽRK Krka so v današnjih jutranjih urah odpotovali proti Belgiji. Po avtobusni vožnji do Benetk je nato sledil letalski polet, v večernih urah pa igralke čaka še trening.

 

Tekma Initia Hasselt - Krka bo v soboto, 3. septembra 2011, ob 20.15 v športni dvorani Alverberg v mestu Hasselt. Povratni dvoboj med slovenskim in belgijskim klubom bo naslednjo soboto (10. september 2011) ob 19. uri v športni dvorani Marof v Novem mestu.

 

V ženski konkurenci bosta slovenski klubski rokomet v Evropi v letošnji sezoni zastopala samo Krim Mercator in Krka. Novomeščanke so bile med 26 klubi, ki so se prijavili za nastop v evropskem pokalu pokalnih zmagovalk v sezoni 2011/12, na osnovi seznama EHF uvrščene na predzadnje (25.) mesto.

 

Na julijskem žrebanju so igralke Krke, finalistke slovenskega pokalnega tekmovanja v minuli sezoni, za nasprotnice dobile belgijsko ekipo Initia Hasselt. Drugi par prvega kroga v tem evropskem tekmovanju je Garliava (Litva) - Žito Prilep (Makedonija).

 

Skupni zmagovalec tekme Initia Hasselt - Krka se bo v drugem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalk pomeril s špansko ekipo Mar Sagunto. Prva tekma bo 1. ali 2. oktobra 2011, povratna pa 8. ali 9. oktobra 2011.