2. 9. 2011

Nekdanji rokometaš Iztok Puc se v bolnišnici na Floridi bori s hudo boleznijo

Iztok Puc, 45-letni nekdanji rokometaš in reprezentant, se na Floridi v ZDA bori za svoje življenje. Zaradi njegove hude bolezni sta Rolando Pušnik in Dragana Jusupović sprožila pobudo za človekoljubno akcijo, da bi pomagala obolelemu Pucu.

 

"Iztok je zelo bolan. Rak se je s pljuč razširil na jetra in vsak dan pričakujemo slabe novice. V teh dneh je mama odšla na Florido, kjer Iztok leži v tamkajšnji bolnišnici," je za hrvaške medije izjavil Hrvoje Horvat mlajši, brat Pucove žene Jasenke.

 

Ker je zdravljenje zelo drago, sta se njegov nekdanji soigralec (tako v klubu kot v reprezentanci) in vratar Rolando Pušnik-Puška ter Dragana Jusupović odločila za igranje humanitarne tekme, katere izkupiček bi namenili Izoku in njegovi družini. Tako Rolando kot Dragana sta se že soočila s to zahrbtno boleznijo, Pušnik pa je že govoril z Iztokovo ženo, ki je idejo prenesla tudi bolnemu Iztoku.

 

Pobuda, da bi se pomerili reprezentanci Slovenije in Hrvaške, na žalost ni izvedljiva, kajti naši južni sosedi imajo zasedene vse termine do evropskega prvenstva v Srbiji leta 2012. Zato je Pušnik (trenutno je v strokovnem vodstvu reprezentance Katarja) predlagal, da bi igrala moška članska reprezentanca Slovenije in Celje Pivovarna Laško.

 

S tem sta že soglašala tako vodstvo slovenske izbrane vrste kot celjskega kluba. Tekma s človekoljubno akcijo za pomoč Pucu naj bi bila konec oktobra letos (v tednu EHF) v Celju.

 

Iztok Puc je na klubski ravni igral za Šoštanj, Borac iz Banja Luke, Zagreb, Celje Pivovarno Laško in Prule 67, kjer je tudi končal svojo zelo uspešno kariero. Nastopal je za tri različne reprezentance (Jugoslavija, Hrvaška, Slovenija) in z njimi igral na treh olimpijskih igrah: v dresu Jugoslavije na OI 1988 v Seulu je dobil bronasto kolajno, kot reprezentant Hrvaške je na OI 1996 v Atlanti osvojil zlato kolajno, za Slovenijo pa je igral na OI 200 v Sydneyju (osmo mesto).