3. 9. 2011

Krka na prvi tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalk visoko zmagala v Belgiji

Na prvi tekmi prvega kroga v evropskem pokalu pokalnih zmagovalk so rokometašice Krke iz Novega mesta gostovale pri ekipi Initia Hasselt v Belgiji. Novomeščanke so si že na gostovanju priigrale visoko zmago (32:24).

Rokometašice Krke so z odliko opravile premiero v Evropi. Na prvi tekmi prvega kroga pokala pokalnih zmagovalk si je ekipa trenerja Salvadorja Kranjčiča na gostovanju pri belgijski ekipi Initia Hasselt priigrala kar osem zadetkov prednosti (32:24) in si verjetno že zagotovila napredovanje v drugi krog.

Novomeščanke so že na začetku tekme povedle s 3:0, proti zmagovalkam belgijskega pokala pa so imele v 18. minuti prvič pet zadetkov prednosti (11:6). Najvišja razlika v prvem delu igre je bila šest golov (14:8), na odmor pa so rokometašice Krke odšle z vodstvom 16:11.

Ob glasni spodbudi skupine slovenskih navijačev, ki so do Hasselta potovali kar trinajst ur, je Krka v 38. minuti poskrbela za novo najvišje vodstvo na tekmi - bilo je 20:13. V nadaljevanju so Belgijke najprej malce omilile visok zaostanek (kljub temu ta ni bil nikoli manjši od petih zadetkov), nato pa so Novomeščanke pet minut pred koncem poskrbele za novo rekordno razliko (29:21).

Razlika osmih zadetkov je bila tudi ob koncu tekme (32:24). Pri domači ekipi sta bili najučinkovitejši Goosensova (9 zadetkov) in Bemelmansova (6), pri Krki pa so se med strelke vpisale naslednje igralke: Derčar 7 (7), Ahlin in Veble po 5, Okleščen, Videnič in Nadu po 4, Čigoja, Maršič in Ačkar po 1.

Povratni dvoboj bo v soboto, 10. septembra 2011, ob 19. uri v športni dvorani Marof v Novem mestu. Skupni zmagovalec belgijsko-slovenskega obračuna se bo v drugem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalk pomeril s špansko ekipo Mar Sagunto, nekdanjim klubskim prvakom Evrope (takrat pod imenom Mar Valencia). Prva tekma bo 1. ali 2. oktobra 2011, povratna pa 8. ali 9. oktobra 2011.