3. 9. 2011

Celjani v Radečah nadigrali Zagrebčane

V Radečah sta se v okviru občinskega praznika na prijateljski tekmi pomerila Celje Pivovarna Laško in Zagreb. Uspešnejši so bili Celjani, ki so hrvaškega prvaka premagali s 30:23 (13:13).

Celje Pivovarna Laško - Zagreb 30:23 (13:13)

Radeče - Dvorana OŠ, gledalcev: 800, sodnika: Veber in Pangerc (oba Slovenija).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić (11 obramb), Skok (3 obrambe), Marguč 3 (2), Žuran 4, Razgor 3, Toskić 4, Ranevski 1, Poklar, Poteko 1, Metličić 3, Zelenović 2, Mačkovšek 5, Žvižej 4.

Zagreb: Šego (2 obrambi), Ivić, Pešić (3 obrambe), Šebetić, Marić 1, Brozović, Stepančić, Kopljar 6, Matulić, Šprem 1, Gojun 2, Štrlek, Horvat 4 (1), J. Valčić, Vukić 1, T. Valčić 5, Balić 1, Kaleb 1, Gal 1.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Zagreb 1 (1).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2 minuti, Zagreb 8 minut.

Dvorana v Radečah je bila polna že precej pred začetkom tekme med Celjem Pivovarno Laško in Zagrebom. Pred slovensko-hrvaškim dvobojem so celjski rokometaši podelili poseben, unikaten dres znanemu fotoreporterju Slavku Kolarju iz podjetja Lindap Skm, ki je na dražbi v dobrodelne namene kupil dres za kar 400 evrov. Dres, ki so ga podpisali vsi igralci Celja Pivovarne Laško, mu je predal kapetan ekipe Dejan Perić.

Celjani so nastopili brez nesrečno poškodovanih Gregorja Potočnika in Žige Mlakarja, gostje pa brez prav tako poškodovanega Davida Špilerja. Prvi polčas je minil v zelo enakovredni igri, saj si je vsakemu moštvu le po enkrat uspelo priigrati dva zadetka prednosti: Zagrebčanom pri vodstvu s 5:3, Celjanom pa pri 13:11, a se je prvi polčas kljub temu končal brez zmagovalca.

V drugem polčasu so si prvo občutnejšo prednost priigrali pivovarji, ki so v 42. minuti povedli z 20:16. Gostujoči trener Ivica Obrvan je reagiral z minuto odmora, a ta ni pomagala. Celjani so namreč povedli s petimi zadetki naskoka (22:17), pri vodstvu s 27:20 pa je bil zmagovalec odločen.

V zadnjem delu tekme se je lažje poškodoval celjski vratar Dejan Perić, ki so ga z igrišča odnesli soigralci. Že v naslednjem napadu se je lažje poškodoval tudi Nemanja Zelenović, ki je staknil poškodbo brade.