6. 9. 2011

Znani pari šestnajstine finala pokala Slovenije za moške, za začetek le en prvoligaški dvoboj

Na sedežu RZS so izžrebali pare šestnajstine finala pokala Slovenije za moške. Tekme uvodnega kroga bodo na sporedu v sredo, 21. septembra 2011, med dvanajstimi dvoboji pa bo samo en prvoligaški (Ribnica Riko hiše - Izola Istrabenz plini).
 
V žrebanju parov osmine finala slovenskega pokalnega tekmovanja za sezono 2011/12 je sodelovalo 28 moških klubov. V šestnajstini finala je bilo izžrebanih dvanajst parov (skupaj 24 klubov), neposredno uvrstitev v osmino finala (tisti klubi, ki niso bili izžrebani v šestnajstini finala) pa so si zagotovili naslednji štirje klubi: Brežice, Šmartno Herz Factor banka, Velika Nedelja Carrera Optyl in Mokerc-Ig.
 
Tekme šestnajstine finala slovenskega pokala bodo na sporedu v sredo, 21. septembra 2011.
 
 
Sistem tekmovanja: V Pokalu Slovenije - moški se igra ena tekma. Vsa prijavljena moštva pričnejo tekmovanje istočasno. Zmagovalec tekme nadaljuje s tekmovanjem. Pari v posameznem (1/16 finala, 1/8 finala, 1/4 finala, 1/2 finala) krogu se določijo z žrebom. Organizator izločilne tekme do vključno četrtfinala se določi na podlagi ranga tekmovanja (lige) v tekmovalni sezoni, v kateri se Pokal Slovenije - moški igra: v primeru, da sta obe moštvi v enakem rangu tekmovanja (ligi), na prizorišču moštva, ki je bilo prvo izžrebano; v primeru, da sta moštvi v različnem rangu tekmovanja (ligi), na prizorišču moštva iz nižjega ranga (lige) tekmovanja.
 
 
 
PARI ŠESTNAJSTINE FINALA POKALA SLOVENIJE ZA MOŠKE:
 
 
Moškanjci Gorišnica – Cimos Koper
 
Rudar Trbovlje – Slovan
 
Drava Ptuj – Jeruzalem Ormož
 
Slovenj Gradec 2011 – Cerklje
 
Alples Železniki – Gorenje Velenje
 
Ribnica Riko hiše – Istrabenz Plini Izola
 
Sevnica – Trimo Trebnje
 
Škofljica – Loka
 
Pomurje – Maribor Branik
 
Arcont Radgona – Celje Pivovarna Laško
 
Grosuplje – Krka
 
Dobova – Krško.