7. 9. 2011

Na izredni konferenci Združenja 1. NLB Leasing lige sprejeli listo sodnikov in delegatov

Izredne konference Združenja 1. NLB Leasing lige v Ljubljani so se udeležili predstavniki vseh dvanajstih prvoligaških klubov. Sprejeli so tudi listo sodnikov in delegatov, tako da se lahko tekmovalna sezona 2011/12 nemoteno začne.

 

Na prvi konferenci (seji) združenja, ki je bila načrtovana za 26. avgust 2011, ni bilo sklepčnosti, zato je predsednik Stane Ostrelič razpisal termin izredne konference. Na avgustovski konferenci bi morali biti za sklepčnost prisotni predstavniki osmih klubov, bili pa so zgolj sedmih.

 

Premierne konference so se takrat udeležili predstavniki naslednjih sedmih klubov: Gorenje Velenje, Trimo Trebnje, Loka, Krško, Ribnica Riko hiše, Šmartno Herz Factor banka in Jeruzalem Ormož. Na njej so manjkali predstavniki petih klubov: Cimosa Kopra, Celja Pivovarne Laško, Maribora Branika, Izole Istrabenz plinov in Krke iz Novega mesta.

 

Na današnji (sreda, 7. september 2011) izredni konferenci so bili prisotni predstavniki vseh dvanajstih prvoligaških klubov v moški konkurenci, ki imajo pravico nastopa v tekmovalni sezoni 2011/12. Tokrat so najprej soglasno potrdili listo 29 sodnikov, ki ga je sestavil Andrej Juratovec in na kateri je precej več sodnikov kot v minulih sezonah (tudi tisti z mednarodnih list, ki v prejšnji sezoni niso sodili na domačih ligaških tekmah), nato pa še listo delegatov.

 

Juratovec je poudaril, da bo za vsak ligaški krog opravljeno žrebanje. To bo delno delegirano, saj bo določil dve vrsti tekem: derbije in ostale tekme. V oba bobna bo izbral sodnike zanje, nato pa bo odločalo žrebanje. Po njegovih zagotovilih bodo sodniki pravočasno dobili informacijo, v katerem krogu sodijo in na kateri dan, po drugi strani pa bodo šele na dan tekme izvedeli, katero tekmo sodijo. Ker vseh 29 sodnikov v vsakem krogu ne bo moglo soditi prvoligaških tekem, bodo ostali delili pravico na dvobojih v 1. B ligi.

 

Glede na to, da so prvoligaški klubi v moški konkurenci končno le sprejeli listo sodnikov in delegatov, se lahko tekmovalna sezona v 1. NLB Leasing ligi začne. Prva tekma Gorenje Velenje – Šmartno Herz Factor banka bo na sporedu v petek, 9. septembra 2011, preostalih pet (Krka – Jeruzalem Ormož, Cimos Koper – Maribor Branik, Trimo Trebnje – Krško, Ribnica Riko hiše – Istrabenz plini Izola, Loka – Celje Pivovarna Laško) pa naslednji dan.