10. 9. 2011

Krka znova visoko nadigrala Belgijke in se uvrstila v drugi krog pokala pokalnih zmagovalk

Rokometašice Krke so se uvrstile v drugi krog evropskega pokala pokalnih zmagovalk. Potem ko so na prvi tekmi prvega kroga premagale ekipo Initia Hasselt že v gosteh (32:24), so proti Belgijkam slavile tudi na povratni v Novem mestu (36:21).

Krka Novo mesto - Initia Hasselt 36:21 (14:10)

Novo mesto - Dvorana Marof, gledalcev: 200, sodnika: Nastase in Stancu (oba Romunija).

Krka Novo mesto: Hajdinjak, Murn, Korenič, Okleščen 3 (2), Čigoja 5, Veble 1, Ačkar 6 (1), Hribar, Maršič 4, Kek 1, Ahlin 5, Skutnik 4, Rudman, Nadu 1, Videnič 6, Derčar.

Initia Haselt: Thijs, Hoefnagels, I. Bemelmans, Y. Goossens, Puts 2, Marteleur 1, Bemelmans, Obrusik 2, S. Goossens 9 (1), Barthels, Willems 2, Ceyssens, A. Bemelmans 4, Gonzalez, Marteleur 1.

Sedemmetrovke: Krka Novo mesto 4 (3), Initia Hasselt 1 (1).

Izključitve: Krka Novo mesto 12 minut, Initia Hasselt 6 minut.

Z dvema visokima zmagama proti belgijski ekipi Initia Hasselt so se rokometašice Krke uvrstile v drugi krog evropskega pokala pokalnih zmagovalk, v katerem se bodo pomerile s španskim klubom Mar Sagunto. Novomeščanke so v prvem krogu najprej slavile na gostovanju v Belgiji (32:24), pred domačimi gledalci v dvorani Marof pa so dosegle še višjo zmago, saj so slavile kar s petnajstimi zadetki razlike (36:21).

V prvem polčasu povratne tekme proti Initii si je ekipa trenerja Salvadorja Kranjčiča priigrala štiri zadetke prednosti (14:10), v drugem pa povsem zagospodarila na igrišču. V tridesetih minutah drugega dela igre so Novomeščanke dosegle kar 22 zadetkov, prejele pa so jih polovico manj ter na koncu visoko in zasluženo premagale gostje iz Belgije.

Krka se bo v drugem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalk pomerila s špansko ekipo Mar Sagunto, ki je bila v preteklosti že klubski prvak Evrope (pod imenom Mar Valencia). Prva tekma bo 1. ali 2. oktobra 2011 v Novem mestu, povratna pa 8. ali 9. oktobra 2011 v Španiji.