8. 10. 2011

Koprčani z zmago proti Poljakom osvojili prvi par točk v letošnji evropski ligi prvakov

Rokometaši Cimosa so v drugem krogu evropske lige prvakov dosegli prvo zmago. Po porazu proti Metalurgu v Skopju (23:28) so na premierni tekmi pred domačimi gledalci v Bonifiki premagali poljski klub Wisla Plock s 27:24 (14:13).


 

Cimos Koper - Wisla Plock 27:24 (14:13)

 

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 2200, sodnika: Lopez in Ramirez (oba Španija).

 

Cimos Koper: Škof (13 obramb), Vran, Dobelšek 5, Brumen 4, Čemas, Bombač 2, Poklar, Džono, Krivokapić 10 (4), Skube 1, Mlakar, Konečnik 1, Rapotec, Bogunović 1, Bundalo 2, Osmajić 1.

 

Wisla Plock: Wichary (4 obrambe), Seier (7 obramb), Kwiatkowski, Chrapkowski 3, Backström 2, Miszka 1, Eklemović 2, Spanne 4 (1), Wisniewski 2, Kubisztal 2, Kavaš 3, Dobelšek, Toromanović 5, Packowski.

 

Sedemmetrovke: Cimos Koper 5 (4), Wisla Plock 3 (2).

 

Izključitve: Cimos Koper 16 minut, Wisla Plock 8 minut.

 

 

Na začetku tekme so si rokometaši Cimosa štirikrat priigrali minimalno prednost enega zadetka (1:0, 2:1, 3:2, 4:3), vendar so gostje vedno uspeli izenačiti. Vse štiri uvodne zadetke za Koprčane je dosegel Milorad Krivokapić (po dva iz igre in črte sedmih metrov), Poljaki pa so si prvo vodstvo priigrali pri izidu 5:4 v deseti minuti. Minuto pozneje je imela Wisla prvič dva zadetka naskoka (6:4), v naslednji pa že tri (8:5).

 

Med izključitvijo gostujočega igralca Michala Kubisztala so Koprčani dosegli dva zadetka in se približali na 7:8, ob tem pa zapravili še nekaj napadov za izenačenje. To so gostje spretno kaznovali in med izključitvijo Deana Bombača znova pobegnili na tri zadetke razlike (10:7 v 18. minuti). Po nekaj odličnih obrambah Gorazda Škofa (skupaj sedem v prvem polčasu) so njegovi soigralci naredili delni izid 3:0 in v dvajseti minuti spet vzpostavili rezultatsko ravnotežje (10:10).

 

Kljub trem zaporednim izključitvam na strani Cimosa (dvakrat Uroš Bundalo in enkrat Vladimir Osmajić) so sledila še tri zaporedna izenačenja - 11:11, 12:12, 13:13). Za novo vodstvo gostiteljev s 14:13 je v predzadnji minuti prvega polčasa z igralcem manj poskrbel Matjaž Brumen, s takšnim izidom pa sta moštvi tudi odšli na odmor.

Začetek drugega polčasa je pripadel Cimosu - v nadaljevanju brez Sebastiana Skubeta, ki se je poškodoval - z dvema zaporednima zadetkoma Uroša Bundala in golom Krivokapića (skupaj jih je dosegel kar deset) in po petih minutah so gostitelji vodili s 17:14. Na krilih domačih navijačev so aktualni slovenski prvaki še povišali prednost, ki je v 42. minuti (potem ko je Matjaž Brumen spet zadel z igralcem manj) znašala že pet zadetkov (20:15).

 

Prav Brumen je pet minut kasneje poskrbel za rekordno prednost svojega moštva proti Wisli - šest golov (24:18), in gostujoči trener, Danec Lars Walther, je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Toda ta ni obrodila sadov, kajti kljub zgrešeni sedemmetrovki Krivokapića je isti igralec (takrat so imeli Koprčani znova igralca manj; skupaj so na kazenski klopi presedeli kar 16 minut, gostje pol manj) šest minut pred koncem poskrbel za vodstvo s 26:20.

 

Ko je že kazalo, da bodo Primorci povsem dotolkli Poljake, so ti v slabih petih minutah dosegli štiri zadetke zapored in se dobri dve minuti pred koncem približali le na dva zadetka zaostanka (24:26). Gostitelji so z igralcem manj uspešno zdržali še 40 sekund, na začetku zadnje minute pa je Škof ustavil Kubisztalov strel. Trener Fredi Radojkovič je pol minute pred zadnjim znakom sirene vzel minuto odmora, kmalu zatem pa je Jure Dobelšek z zadetkom s krilnega položaja postavil končni izid 27:24.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED - SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)