1. 11. 2011

Hrvaška, nasprotnik Slovenije na Euru 2012, bo nastopila na močnem turnirju v Srbiji

Na evropskem prvenstvu leta 2012 v Srbiji bo moška članska reprezentanca Slovenije v skupini v Vršcu igrala tudi proti Hrvaški. Naši južni sosedi bodo v naslednjih dneh v okviru tedna EHF nastopili na močnem mednarodnem turnirju v Srbiji, na katerem bosta igrali še Madžarska in Češka.

 

Medtem ko bo ekipa selektorja slovenske izbrane vrste Borisa Deniča opravila enotedenske priprave v Zrečah in v tem času odigrala dve tekmi (eno kar med seboj, razdeljena v dve moštvi, drugo pa v soboto, 5. novembra 2011, proti Celju Pivovarni Laško v dvorani Zlatorog), bo Hrvaška igrala na močnem mednarodnem turnirju v Srbiji. Poleg gostiteljev in Hrvatov bosta igrali še reprezentanci Madžarske in Češke.

 

Zanimivo je, da bodo trije krogi turnirja od 3. do 6. novembra 2011 potekali v treh različnih mestih, ki bodo gostila tudi skupine na EP 2012. Prvi krog bo v dvorani Čair v Nišu (na Euru 2012 bo gostil skupino B, v kateri bodo igrali Nemčija, Švedska, Češka in Makedonija), drugi v Hali Pionir v Beogradu (v beograjski Areni bo januarja 2012 igrala skupina A: Poljska, Danska, Srbija in Slovaška), tretji pa v dvorani Millenium v Vršcu, ki bo čez dva meseca in pol tudi prizorišče dvobojev v skupini D (Hrvaška, Norveška, Islandija, Slovenija).

 

Hrvaška reprezentanca pod vodstvom selektorja Slavka Goluže se je zbrala v nedeljo, 30. oktobra 2011, v Zagrebu, krajše priprave pred odhodom v Srbijo pa opravila v Slavonskem Brodu. Med 18 igralci za tokratno reprezentančno akcijo je tudi Željko Musa, krožni napadalec Gorenja iz Velenja.

"Čeprav rezultat ni v prvem planu, bodo na vseh treh tekmah proti močnim reprezentancam seveda igrali na zmago. Precej priložnosti bodo dobili tudi mlajši igralci, da bomo tako lahko videli, česa so sposobni in ali lahko na njih resno računamo tudi za EP. Mini priprave in nastop na turnirju v Srbiji sta prvi stopnički v okviru projekta Euro 2012," napoveduje selektor Slavko Goluža in opozarja: "Predvsem želim disciplino v igri, ne pa tega, da igralci v reprezentanci prenašajo igro iz svojih klubov, da vzamejo žogo v roke in igrajo ena na ena. Klub je eno, reprezentanca pa nekaj povsem drugega."

 

Veselin Vuković, selektor reprezentance Srbije, je za turnir pred domačimi gledalci izbral tudi enega igralca, ki si rokometni kruh služi v Sloveniji. To je Alem Toskić, krožni napadalec Celja Pivovarne Laško.

 

 

 

SPORED MEDNARODNEGA TURNIRJA V SRBIJI:


 

 

Četrtek, 3. november 2011 (Niš):


 

ob 18.00: Srbija - Madžarska

 

ob 20.00: Hrvaška - Češka


 

Sobota, 5. november 2011 (Beograd):


 

ob 18.00: Srbija - Hrvaška

 

ob 20.00: Madžarska - Češka


 

Nedelja, 6. november 2011 (Vršac):


 

ob 18.00: Srbija - Češka

 

ob 20.00: Madžarska - Hrvaška.