2. 11. 2011

Moška mladinska reprezentanca bo v četrtek na Hrvaškem igrala proti gostiteljem in Srbiji

Po pripravah v Krškem bo moška mladinska reprezentanca Slovenije igrala na mednarodnem turnirju v Dugem Selu na Hrvaškem. Ekipa selektorja Slavka Iveziča se bo v četrtek, 3. novembra 2011, dopoldan najprej pomerila z reprezentanco Srbije, isti dan zvečer pa še z gostitelji turnirja.

 

Slovenska mladinska reprezentanca se je v ponedeljek, 31. oktobra 2011, zbrala na pripravah v Krškem. Nov kvalifikacijski ciklus pričenja nova igralska sestava, v kateri bi rad selektor Ivezič skupaj s pomočnikom Klemnom Luzarjem preizkusil kar največ igralcev, ki v selekcijo U-20 prihajajo iz kadetskih vrst. Prvega dela priprav se je od 18 vabljenih rokometašev udeležilo kar 16 novincev, ki imajo za seboj dve leti kadetskih reprezentančnih izkušenj, med drugim tudi nastopa na evropskem prvenstvu v Črni Gori in svetovnem prvenstvu v Argentini.

 

Nastope za mladinsko izbrano vrsto Slovenije imata le Nejc Cehte (Krško) in Mario Šoštarič (Gorenje Velenje), poleg njiju pa še nekateri drugi, ki se prvega srečanja niso udeležili zaradi poškodb, kakšnih drugih obveznosti ali pa zaradi tega, ker jim bo selektor Ivezič namenil vabilo za decembrske reprezentančne akcije.

Razen sedmih treningov v Krškem se bodo mladinci udeležili tudi mednarodnega turnirja v Dugem Selu pri Zagrebu. Tam se bodo v četrtek (3. november 2011) dopoldan (ob 10. uri) pomerili z vrstniki iz Srbije, zvečer istega dne (ob 18. uri) pa še z reprezentanco Hrvaške.

 

To bo dober uvod v priprave, ki jih bo reprezentanca v prvem delu zaključila z aprilskimi kvalifikacijami za EP, ki bo julija v Turčiji. Nasprotniki v kvalifikacijah bodo znani po žrebanju, ki bo konec novembra v okviru praznovanja 20-letnice EHF.

 

"Uvodno srečanje je namenjeno spoznavanju nove generacije, ugotavljanju individualnih sposobnosti igralcev ter prilagajanje teh našemu modelu igre. Na sedmih treningih bi radi obdelali obrambo, napad, protinapad, vračanje ter igro z več ali manj igralci. Seveda z željo, da bi vse faze igre dvignili na ustrezno raven. Tekmi proti Srbiji in Hrvaški nam bosta prišli prav predvsem v tem, da vidimo, kaj smo se v prvih dneh skupaj naučili. To seveda pomeni, da rezultat ne bo v ospredju," pravi selektor slovenske moške mladinske reprezentance Slavko Ivezič.

 

 

 

Moška mladinska reprezentanca Slovenije se bo zadnji dan oktobra zbrala v Krškem