2. 11. 2011

Pucelj zaradi poškodbe očesa prekinil z vadbo; izsledki testiranj igralcev bodo le interne narave

Kandidati za moško člansko reprezentanco Slovenije se že od nedelje pripravljajo v Zrečah, selektor Boris Denič pa je na priprave povabil 24 igralcev. Poleg treningov so igralci opravili tudi testiranje motoričnih sposobnosti, v četrtek in soboto pa jih čakata tudi dve tekmi.

Izsledki testiranj motoričnih sposobnosti bodo povsem interne narave pred začetkom sklepnih priprav za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji, ki se bodo začele 26. decembra. Selektor Denič je namesto poškodovanega Jureta Dobelška (Cimos Koper) v reprezentanco naknadno vpoklical Simona Razgorja (Maribor Branik) in Nika Medveda (Gorenje Velenje), v Zreče pa ni dopotoval niti poškodovani vratar Gorazd Škof (Cimos Koper).

Toda smole v slovenskem taboru s tem še ni bilo konec. Krožni napadalec Peter Pucelj, član beograjske Crvene zvezde, je moral zaradi poškodbe očesa prekiniti z vadbo in bo izpustil preostali del enotedenskih priprav v Zrečah.

"Naš načrt je, da v tednu EHF naredimo taktični del napada na obrambo 6-0 in globoke conske postavitve. Za dosedanji del priprav lahko rečem, da smo delali v redu, kot vsak trener pa bi si želel, da bi bilo še bolje. V četrtek bomo igrali medsebojno tekmo, v soboto pa nas čaka še humanitarno-memorialna tekma za Iztoka Puca," je na novinarski konferenci po medijskem dnevu v Zrečah dejal Boris Denič.

O testiranju in ciljih priprav je selektor Denič dodal: "Testiranje motoričnih sposobnosti igralcev je povsem interne narave, pri igralcih pa bomo skušali odpraviti določene pomanjkljivosti na tem področju, da bodo na sklepne priprave prišli čim bolje pripravljeni. Namen priprav v Zrečah je narediti korak naprej, a to zahteva veliko repetativnega dela, od začetka sklepnih priprav do nastopa na evropskem prvenstvu pa nimamo veliko časa. Najbolj pomembno je, da igralci na pripravah v Zrečah dobijo osnovo za sklepno delo za EP."

Kapetan reprezentance Uroš Zorman še ne želi razpredati o pričakovanjih in ciljih na evropskem prvenstvu v Srbiji, na katerem bo Slovenija nastopila v predtekmovalni skupini D skupaj s Hrvaško, Islandijo in Norveško. "V tem delu priprav nima smisla veliko razpredati o naših pričakovanjih na evropskem prvenstvu. S soigralci se o tem nismo veliko pogovarjali, a vsak od nas se dobro zaveda pomembnosti tekmovanja. Ta teden je malce bolj miren, najbolj pomembno je, da smo znova skupaj, najbolj resno delo pa je šele pred nami," je pojasnil Uroš Zorman, član poljskega kluba Kielce.

SEZNAM IGRALCEV NA PRIPRAVAH NA ROGLI:

*vratarji: Primož Prošt (Montpellier, Francija), Jure Vran (Cimos Koper), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško)

*krilni igralci: Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier, Francija), Luka Žvižej, Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Niko Medved (Gorenje Velenje), Simon Razgor (Maribor Branik), Jure Sušin (Trimo Trebnje)

*zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Matevž Čemas, Sebastian Skube (vsi Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg, Nemčija), David Špiler (Zagreb, Hrvaška), Uroš Zorman (Kielce, Poljska)

*krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Loka), Peter Pucelj (Crvena zvezda, Srbija), Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg, Danska).

Med dvanajstimi sodniškimi pari za EP 2012 v Srbiji izbrana tudi Nenad Krstič in Peter LjubičHrvaška, nasprotnik Slovenije na Euru 2012, bo nastopila na močnem turnirju v SrbijiSlovenski reprezentanti se pripravljajo v Zrečah, v torek prvi trening v popolni zasedbiSelektor Denič zaradi poškodbe Jureta Dobelška poklical Simona Razgorja in Nika MedvedaVabilo igralcem in vodstvu reprezentance z OI 2000 v Sydneyju za spominsko tekmo v ZlatoroguPogreb Iztoka Puca bo v četrtek, 3. novembra 2011, na zagrebškem pokopališču MirogojSlovenski športni vrh se je v Tivoliju poklonil rokometni legendi Iztoku PucuNa rokometnih tekmah v Sloveniji minuta molka, od ponedeljka do srede vpis v žalno knjigoIztok Puc izgubil boj z zahrbtno boleznijo, humanitarni tekmi 5. novembra v Celju ostajataSelektor moške reprezentance Boris Denič objavil seznam 24 igralcev za priprave na EP