3. 11. 2011

V Stožice v soboto prihajajo hrvaške prvakinje: Tiselj: Podravka ima najbolj enotno ekipo

Do konca prvega dela tekmovanja v letošnji evropski ligi prvakinj čakata rokometašice Krima Mercatorja še dve tekmi. Krimovke bodo obe odigrale v domači dvorani v Stožicah, najprej pa bodo v petem krogu skupine B v soboto, 5. novembra 2011, ob 17.30 gostile Podravko Vegeto iz Koprivnice.

 

 

Slovenske prvakinje so se s sobotnega gostovanja pri Viborgu na Danskem vrnile z dragoceno točko (28:28), čeprav so tik pred koncem prvega polčasa zaostajale že za neverjetnih devet zadetkov (7:16). "V prvem polčasu smo igrali zelo slabo, potovanje na dan tekme pa ne more biti izgovor za to. Če bi bile igralke utrujene, bi slabo odigrale oba polčasa, še posebno pa seveda drugega. Toda v Viborgu so prav v drugem delu pokazale odlično igro," je gostovanje pri trikratnih evropskih prvakinjah (2006, 2009, 2010) ocenil Krimov trener Tone Tiselj.

 

 

Po njegovem mnenju je bila slaba igra Krima Mercatorja v prvem polčasu posledica spleta različnih okoliščin. "V napadu smo slabo igrali proti Viborgovi globoki obrambi, poleg tega pa tudi moje igralke niso bile v obrambi povsem stoodstotne. Danski ekipi je - za razliko od naše - šlo od rok prav vse, v vratih je bila fenomenalna Pedersenova, krila pa so zadevala tudi iz nemogočih položajev," pravi Tiselj, ki ga veseli dejstvo, da je je njegova ekipa uspela vrniti v igro po zelo visokem zaostanku: "To dokazuje, da ima ekipa kakovost in pravi karakter."

V soboto v Stožice prihaja Podravka Vegeta, ki so jo krimovke premagale na uvodni tekmi letošnje lige prvakinj v Koprivnici na Hrvaškem (24:23). Po porazu pred domačimi gledalci so hrvaške prvakinje na naslednjih treh tekmah dvakrat izgubile in enkrat remizirale: proti aktualnemu evropskemu prvaku Larviku so klonile tako pred domačimi gledalci v prejšnjem krogu (21:24) kot na Norveškem (25:37; ob polčasu so zaostajale le za zadetek - bilo je 17:18), edino točko na dosedanjih štirih tekmah pa so osvojile z neodločenim izidom proti Viborgu na Danskem (27:27) v tretjem krogu.

 

 

"Podravka ima dobro izdelano igro, njen igralski kader pa je najbolj enoten, saj ima v svojih vrstah samo eno tujko. Pa še ta, Srbkinja Sanja Damnjanović, prihaja iz skoraj istega govornega področja kot ostale igralke. Proti Hrvaticam moramo narediti vse, kar je v naši moči, da zmagamo. Imamo kakovost za to, a kakovostne so tudi naše nasprotnice. Toda s Podravko se niti ne ubadam, ampak predvsem s svojo ekipo. Upam, da bodo dekleta odigrala tako, kot vsi pričakujemo od njih," napoveduje trener Tiselj pred sobotnim dvobojem z zadnjeuvrščeno ekipo v skupini B (Larvik 6 točk, Krim Mercator 5, Viborg 4, Podravka Vegeta 1).

Evropska rokometna zveza (EHF) je Krim Mercator zaradi slabe organizacije tekme proti Viborgu v Stožicah 7. oktobra letos kaznovala s 750 evri. Danke so se po tekmi namreč pritožile in EHF je zdaj slovenski klub kaznoval zaradi domnevnega neizpolnjevanja obveznosti gostitelja. "Na kazen, ki je zgolj simbolična, se ne bomo pritožili. Za pritožbo bi morali plačati tisoč evrov, ampak bomo še enkrat napisali pismo EHF-u in Viborgu. To, kar se je zgodilo v Ljubljani, seveda ni bilo namerno, a vseeno upam, da se ne bo nikoli več ponovilo," meni Krimov klubski direktor Goran Dujić.

 

 

Za obe tekmi v Stožicah (proti Podravki Vegeti v soboto in proti Larviku naslednjo nedeljo, 13. novembra 2011) velja, da je vstop prost.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Andrea Penezić tudi po četrtem krogu ostaja druga strelka lige prvakinjLiga prvakinj - 4. krogKrim Mercator po neverjetnem preobratu v drugem polčasu remiziral z Viborgom (28:28)Krimovke čaka obračun s trikratnimi prvakinjami Evrope; Tiselj: Viborg nujno potrebuje točkiTiselj: Presenetila nas je samo ena igralka, Larvik tekaško najboljše pripravljen v EvropiLiga prvakinj - 3. krogRokometašice Krima Mercatorja kar z dvanajstimi zadetki razlike izgubile na gostovanju pri LarvikuKrim Mercator se bo v nedeljo v gosteh pomeril z aktualnim evropskim prvakom LarvikomLiga prvakinj - 2. krog