3. 11. 2011

Slovenski mladinci na tekmi v Dugem Selu na Hrvaškem z minimalno razliko premagali Srbijo

Moška mladinska reprezentanca Slovenije se je na prvi pripravljalni tekmi v Dugem Selu na Hrvaškem pomerila s Srbijo. Slovenski mladinci so zmagali z minimalno razliko enega zadetka - bilo je 22:21 (10:9).

 

 

Slovenija - Srbija 22:21 (10:9)

 

Dugo Selo - Dvorana športnega centra, gledalcev: 150, sodnika: Županić in Češi (oba Hrvaška).

 

Slovenija: Žitnik (1 obramba), Škalički (3 obrambe), Zaponšek (5 obramb), Bradeško 1, Cehte 4, Cingesar, Fidel 2, Gorela 1, Gorenjak, Grebenc 4, Kalabič, Majerle, Nosan, Sendelbach, Šoštarič 5 (2), Špende 4 (2), Žabič 1; trener: Slavko Ivezič.

 

Srbija: Čupara, Arsenić (9 obramb), Radovanović (7 obramb), Pavić 4 (4), Matičić 2, Crnoglavac, Potić, Marsenić, Radulović, Vučičević 3, S. Ilić 2, Krsmančić 2, Mršulja 1, Andrejević, Radivojević 1, Radovanović, Damjanović 4, V. Ilić, trener: Slobodan Jokanović.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (4), Srbija 4 (4).

 

Izključitve: Slovenija 10 minut, Srbija 4 minute.

 

 

Po pripravah v Krškem je moška mladinska reprezentanca Slovenije odpotovala v Dugo Selo na Hrvaškem, kjer se je na prvi tekmi srečala z vrstniki iz Srbije. V izenačenem prvem polčasu so  ritem igre vseskozi narekovali slovenski rokometaši, ki so v prvem polčasu zaostajali le dvakrat.

 

 

V drugem polčasu so si prednost od treh do štirih zadetkov priigrali že v 40. minuti in jo držali vse do 56. minute, ko so pri vodstvu s štirimi goli (22:18) nerazumljivo popustili in Srbom v zadnji minuti celo dali možnost za izenačenje. Slovenci so izgubili kar 15 žog, toda tudi Srbi so bili nezbrani in v tem elementu za našo reprezentanco na srečo sploh niso zaostajali.

 

 

Slovenski selektor Slavko Ivezič je dal priložnost vsem igralcem in vratarjem. Že sredi prvega polčasa je Ivezič pri minimalnem vodstvu zamenjal celotno igralsko sestavo, medtem ko so nasprotniki  menjali bistveno manj.

 

 

Slavko Ivezič, selektor mladinske reprezentance Slovenije: "Kljub zmagi proti Srbiji nisem zadovoljen, saj je bilo v igri preveč neodgovornih potez. V obrambi smo odigrali solidno, v ostalih fazah pa nam manjka še veliko. Toda po drugi strani je to komaj začetek priprav in šele uvodna tekma."

 

 

 

Moška mladinska reprezentanca bo v četrtek na Hrvaškem igrala proti gostiteljem in SrbijiSlovenski mladinci se bodo zadnji dan oktobra zbrali na pripravah v Krškem