4. 11. 2011

Kristina Franić: Tekma pomembna za obe ekipi; Ljudmila Bodnjeva: Naš cilj sta seveda obe točki

Podravka Vegeta bo nasprotnik rokometašic Krima Mercatorja v petem krogu skupine B v evropski ligi prvakinj. Tekma med slovenskimi in hrvaškimi prvakinjami bo v soboto, 5. novembra 2011, ob 17.30 v dvorani v Stožicah v Ljubljani.

Hrvatica Kristina Franić je v preteklosti že nosila dres Krima Mercatorja, nato je odšla v francoski Metz, pred začetkom letošnje tekmovalne sezone pa se je vrnila v Ljubljano. Dolga leta je nosila tudi dres Podravke, zato jo zdaj čaka obračun z nekdanjim klubom. "Podravka se seveda ne bo vnaprej predala, čeprav ima le minimalne možnosti za osvojitev enega izmed prvih dveh mest v skupini, ki peljeta v drugi del lige prvakinj. Zato bodo gostje v Ljubljani igrale na polno, šle bodo na glavo. Igralke bodo dale od sebe 130 odstotkov, da pridejo do zmage v Stožicah," meni zunanja igralka Kristina Franić.

"Tekma je pomembna za obe ekipi, zato se obeta zanimiv in težak boj na igrišču. Podravka ima dobro in kakovostno ekipo, večina igralk pa nastopa tudi v reprezentanci. Imajo kar precej izkušenj, tako s klubskih kot reprezentančnih tekem, zato so še posebno nevarne," opozarja Franićeva. V igri ekipe iz Podravke se vse bolj ali manj vrti okoli njene reprezentančne soigralke Mirande Tatari: "Ona je motor Podravke. Tatarijeva odlično sodeluje s soigralkami, prav tako pa tudi one z njo. To se je pokazalo tudi na naši prvi medsebojni tekmi v Koprivnici, ko smo si priigrale zmago s 24:23 šele v dramatični končnici."

Franićeva pravi, da so velika nihanja v Krimovi igri predvsem posledica številnih novih igralk, za uigravanje katerih je potrebnega kar veliko časa. "V igri se še vsi malce iščemo, toda iz tekme v tekmo gre na boljše. Upam, da proti Podravki ne bo več tako velikih nihanj v igri in da bomo od začetka do konca tekme pokazale konstantnost v igri. Le s takšno igro lahko pridemo do cilja, ki je trenutno za nas najpomembnejši - uvrstitev v drugi del lige prvakinj. Najprej moramo izpolniti ta cilj, šele nato pa razmišljati o naslednjih korakih," se zaveda 24-letna hrvaška reprezentantka.

Na prvi sobotni tekmi petega kroga v skupini B se bosta pomerila aktualni evropski prvak Larvik in danski Viborg, razplet skandinavskega dvoboja pa bo seveda pomemben tudi za Krim Mercator. Ljubljančanke so s petimi točkami trenutno na drugem mestu (Larvik jih ima 6, Viborg 4, Podravka Vegeta 1), ob zmagi Norvežank pa bi bila slovenskim prvakinjam za potrditev najmanj drugega mesta v skupini B dovolj že točka proti Podravki, saj imajo boljši izkupiček na medsebojnih tekmah z Dankami. A tudi remi na tekmi Larvik - Viborg ne bi bil slab za Krim, kajti z zmago proti Hrvaticam bi si zagotovil uvrstitev med osem najboljših ekip v Evropi.

Čeprav bi domači ekipi ob ugodnem razpletu tekme Larvik - Viborg za dokončno potrditev napredovanja v drugi del letošnje lige prvakinj zadoščala že točka proti Podravki Vegeti, krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva ne razmišlja na takšen način. "Zavedamo se, da bi nam lahko bila že točka dovolj za napredovanje. Toda o tem niti jaz niti moje soigralke ne razmišljamo, kajti naš cilj je povsem jasen - zmaga in dve osvojeni točki. Samo ob takšnem razmišljanju in pristopu lahko spravimi hrvaško ekipo na kolena," napoveduje Krimova kapetanka Ljudmila Bodnjeva.

Bodnjeva opozarja tudi na to, da imajo še vse štiri ekipe v skupini B možnost za osvojitev enega izmed prvih dveh mest, ki peljeta v drugi del tekmovanja med evropsko elito. "Zaradi tega moramo biti na zadnjih dveh tekmah, ko pred domačimi gledalci igramo proti Podravki Vegeti in Larviku, še posebno previdni. V nobenem primeru nas ne zanimajo kalkulacije in preračunavanja, kar pomeni, da gremo tako proti Hrvaticam kot proti Norvežankam na zmago," optimistično pravi ruska reprezentantka Bodnjeva.

Tekma Krim Mercator - Podravka Vegeta bo v soboto, 5. novembra 2011, ob 17.30 v dvorani v Stožicah v Ljubljani. Sodili jo bosta Poljakinji Joanna Brehmer in Agnieszka Skowronek, delegat pa bo Vlado Pendić iz Srbije.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)V Stožice v soboto prihajajo hrvaške prvakinje; Tiselj: Podravka ima najbolj enotno ekipoAndrea Penezić tudi po četrtem krogu ostaja druga strelka lige prvakinjLiga prvakinj - 4. krogKrim Mercator po neverjetnem preobratu v drugem polčasu remiziral z Viborgom (28:28)Krimovke čaka obračun s trikratnimi prvakinjami Evrope; Tiselj: Viborg nujno potrebuje točkiTiselj: Presenetila nas je samo ena igralka, Larvik tekaško najboljše pripravljen v EvropiLiga prvakinj - 3. krogRokometašice Krima Mercatorja kar z dvanajstimi zadetki razlike izgubile na gostovanju pri LarvikuKrim Mercator se bo v nedeljo v gosteh pomeril z aktualnim evropskim prvakom Larvikom