4. 11. 2011

S spominsko-človekoljubno akcijo v celjski dvorani Zlatorog slovo od Iztoka Puca

Slovenija se bo od rokometnega junaka Iztoka Puca poslovila v soboto, 5. novembra 2011, v celjski dvorani Zlatorog. Ob 17. uri bo najprej tekma med olimpijskima reprezentancama Slovenije iz Sydneyja 2000 in Hrvaške iz Atlante 1996, ob 19. uri pa še med sedanjo reprezentanco Slovenije in Celjem Pivovarno Laško.

 

 

Akcijo, ki sta jo sprožila nekdanji vrhunski rokometni vratar in reprezentant Rolando Pušnik ter Dragana Jusupović, bo ob sodelovanju Rokometne zveze Slovenije in Celja Pivovarne Laško svoj vrhunec doživela  v soboto, 5. novembra 2011, v dvorani Zlatorog. Na uvodni tekmi se bosta pomerili reprezentanci, za katere je odlično igral tudi na žalost že pokojni Iztok Puc: Slovenija z olimpijskih iger v Sydneyju leta 2000 (takrat je naša izbrana vrsta na svojem prvem nastopu na OI osvojila osmo mesto) in Hrvaška z OI v Atlanti 1996, kjer so naši južni sosedi osvojili zlato kolajno.

 

 

V dvorani Zlatorog se bo Slovenija predstavila v igralski zasedbi, ki bo za vedno vpisana v zgodovino našega rokometa in športa nasploh. To je bil prvi (in zaenkrat glede na druge kolektivne športe v Sloveniji še vedno edini - rokometaši so se štiri leta kasneje uvrstili tudi na OI 2004 v Atenah) moštveni nastop v olimpijski družini, na čelu reprezentance pa sta bila selektor Leopold Jeras in njegov pomočnik Bojan Čotar. Pot na OI 2000 si je Slovenija priigrala na evropskem prvenstvu istega leta na Hrvaškem, potem ko je na odločilni tekmi za peto mesto v Zagrebu premagala gostitelje s 25:24 in jim preprečila obrambo olimpijske zlate kolajne iz Atlante 1996.

 

 

Takratni selektor Jeras in pomočnik Čotar sta na tekmo, ki bo dobrih enajst let po nastopu v Sydneyju, povabila igralce s tekmovanja v Avstraliji. Na njunem seznamu so Branko Bedekovič, Tettey Banfro, Gregor Cvijič, Zoran Jovičić, Andrej Kastelic, Beno Lapajne, Jani Likavec, Zoran Lubej, David Imperl, Aleš Pajovič, Rolando Pušnik, Roman Pungartnik, Tomaž Tomšič, Roman Šavrič, Uroš Šerbec in Renato Vugrinec.

V slovenskem dresu je leta 2000 igral tudi Puc, ki je štiri leta prej na olimpijskih igrah v Atlanti osvojil zlato kolajno kot član reprezentance Hrvaške. Na spominsko-človekoljubni tekmi v Zlatorogu se bodo predstavili rokometni velemojstri, ki so takrat stopili na Olimp. Med drugimi bodo petnajst let po zlati olimpijski kolajni v Atlanti zaigrali Slavko Goluža, Patrik Čavar, Alvaro Načinović, Božidar Jović, Vladimir Jelčić, Zlatko Saračević, Valter Matošević...

 

 

Ker je zanimanje za akcijo, katere celotni izkupiček bo šel za družino Iztoka Puca, zelo veliko, se je prodaja vstopnic začela že dan pred tekmo. Vstopnice po simbolični ceni 5 evrov je bilo ob pomoči Eventima mogoče kupiti v času odprtja trgovskih centrov (City center Celje, Europark Maribor, City park Ljubljana - hiša vstopnic), v Champion pubu pod Areno Petrol, Playcaffeju v dvorani Zlatorog in v Laškem v Play offu v dvorani Tri Lilije. V soboto bodo (poleg že omenjenih) odprta še prodajna mesta nogometnega kluba CM Celje od 9. ure dalje in od 15. ure dalje glavna blagajna rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

 

 

 

Na Aleji velikanov na pokopališču Mirogoj v Zagrebu na zadnjo pot pospremili Iztoka PucaVstopnice za človekoljubno-spominsko akcijo za umrlega Iztoka Puca v prodaji že v petekVabilo igralcem in vodstvu reprezentance z OI 2000 v Sydneyju za spominsko tekmo v ZlatoroguPogreb Iztoka Puca bo v četrtek, 3. novembra 2011, na zagrebškem pokopališču MirogojSlovenski športni vrh se je v Tivoliju poklonil rokometni legendi Iztoku PucuNa rokometnih tekmah v Sloveniji minuta molka, od ponedeljka do srede vpis v žalno knjigoIztok Puc izgubil boj z zahrbtno boleznijo, humanitarni tekmi 5. novembra v Celju ostajata