5. 11. 2011

Hrvati na turnirju v Srbiji izgubili proti gostiteljem, Norvežani prepričljivo prvi

Hrvaška in Norveška, ki bosta nasprotnika moške reprezentance Slovenije na EP 2012 v Srbiji, igrata na močnih mednarodnih turnirjih. Hrvati so v Srbiji že drugič izgubili, Norvežani pa so doma trikrat zmagali in osvojili turnir.

Hrvaški rokometaši so po porazu proti Češki v prvem krogu (31:33) ostali praznih rok tudi v drugem. Pomerili so se z domačo reprezentanco Srbije in izgubili z 20:22. Na mednarodnem turnirju v Srbiji poleg domače reprezentance nastopajo še Hrvaška, Madžarska in Češka. Trije krogi turnirja (od 3. do 6. novembra 2011) bodo potekali v treh različnih mestih, ki bodo gostila tudi skupine na evropskem prvenstvu januarja 2012. Prvi krog je bil v dvorani Čair v Nišu (na Euru 2012 bo gostil skupino B, v kateri bodo igrali Nemčija, Švedska, Češka in Makedonija), drugi pa v Hali Pionir v Beogradu (v beograjski Areni bo januarja 2012 igrala skupina A: Poljska, Danska, Srbija in Slovaška).

Tretji in hkrati zadnji krog mednarodnega turnirja bo v nedeljo, 6. novembra 2011, potekal v dvorani Millenium v Vršcu. Ta bo čez slaba dva meseca in pol tudi prizorišče dvobojev v skupini D, v kateri bodo poleg reprezentance Slovenije v skupini D igrale še Hrvaška, Norveška in Islandija.

Norveška je organizirala turnir kar na domačem igrišču, na katerem so poleg nje nastopali še Makedonija, Portugalska in Litva. Norvežani so v prvem krogu premagali Makedonce (33:26), v drugem Litvance (28:24) in v tretjem Portugalce (34:27) ter prepričljivo osvojili prvo mesto z maksimalnimi šestimi točkami. Za njimi so se uvrstile Makedonija (4 točke), Portugalska (2) in Litva (0).

SPORED IN IZIDI MEDNARODNEGA TURNIRJA V SRBIJI:

Četrtek, 3. november 2011 (Niš):

Srbija - Madžarska 25:32 (14:16; Nikčević 8, Manojlović 4; Zubai 7, Mocsai 6)

Hrvaška - Češka 31:33 (14:14; Duvnjak 9; Jicha 9)

Sobota, 5. november 2011 (Beograd):

Srbija - Hrvaška 22:20 (11:9; Ilić 9, Vujin 8; Vuković 5, Zrnić 4)

Madžarska - Češka 26:25 (14:10; Vadkerti 8; Juriček in Nočar po 5)

Nedelja, 6. november 2011 (Vršac):

ob 18.00: Srbija - Češka

ob 20.00: Madžarska - Hrvaška.