5. 11. 2011

Na spominsko-človekoljubni akciji v Celju za družino Iztoka Puca zbrali skoraj 17.000 evrov

V celjski dvorani Zlatorog sta Rolando Pušnik in Dragana Jusupović ob podpori domačega kluba, RZS in številnih drugih uspešno izpeljala spominsko-človekoljubno akcijo za Iztoka Puca. Za njegovo družino so zbrali skoraj 17.000 evrov.

 

 

Poleg dveh tekem (med olimpijskima reprezentancama Slovenije iz Sydneyja 2000 in Hrvaške iz tlante 1996 ter moško izbrano vrsto Slovenije in domačim klubom Celje Pivovarna Laško) se je ob slovesu od Iztoka Puca v Zlatorogu dogajalo še marsikaj zanimivega in nepozabnega. Na glavnem semaforju so pred tekmama vrteli posnetke Iztokovih tekem v klubskih in reprezentančnih dresih, s petjem je več kot 4.000 gledalcev v dvorani Zlatorog navdušil Zoran Predin, s tribun je pogosto odmevalo "Iztok, Iztok", največji aplavz pa sta dobivala Iztokova soproga Jasenka in sin Borut, ki sta bila na tribuni.

 

 

Pred začetkom druge tekme Slovenija - Celje Pivovarna Laško je imel čustven govor Uroš Šerbec, njegov nekdanji klubski in reprezentančni soigralec. "Iztok je bil velik človek in velik igralec. Največji, legenda. V veliko čast si štejem, da sem ga poznal in da sem igral z njim. Bil je človek, ki je navduševal povsod, kamor je prišel," je med drugim o Pucu (njegov dres s številko 10 visi pod stropom dvorane Zlatorog) dejal Uroš Šerbec.

Po koncu tekme je najprej sledila zatemnitev dvorane Zlatorog, nato pa izročitev čekov soprogi Jasenki in sinu Borutu. "Dober večer vsem in hvala vsem, ki ste prišli v Celje. In hvala tudi tistim, ki ste ga cenili in spoštovali, vendar niste mogli priti. Nikoli ne bomo pozabili vaše pomoči," je med drugim dejala Jasenka Puc, ki se je posebej zahvalila Rolandu Pušniku, Dragani Jusupović, Urošu Šerbcu in njegovi družini, Zoranu Jankoviću in številnim drugim.

 

 

Velenjska občina je družini Iztoka Puca izročila ček za 1000 evrov, šoštanjska za 300 evrov, pobudnika spominsko-človekoljubne akcije Rolando Pušnik in Dragana Jusupović pa sta Jasenki in Borutu Pucu predala celoten izkupiček od prodanih vstopnic - 15.215 evrov. Prav tako sta prejela prihodek - 320 evrov - od licitacije (prodaje) rokometnih dresov treh odličnih igralcev: Nikole Karabatića (200 evrov), Vida Kavtičnika (70 evrov) in Renata Vugrinca (50 evrov).

 

 

Večino zbranih sredstev bo družina namenila postavitvi spomenika Iztoku Pucu na Aleji velikanov na pokopališču Mirogoj v Zagrebu. "Ob pogledu na spomenik košarkarja Dražena Petrovića je sin Borut dejal, da bi bilo prav, da bi imel tudi oče takšen spomenik, saj je bil prav on rokometni Dražen Petrović," je odločitev pojasnila Jasenka Puc.

 

 

 

Foto: Slavko Kolar

 

 

 

Moška članska reprezentanca Slovenije v Zlatorogu uspešnejša od Celja Pivovarne LaškoSlovenska olimpijska reprezentanca iz Sydneyja 2000 premagala hrvaško ekipo z OI 1996 v Atlanti