7. 11. 2011

Kadetska reprezentanca Slovenije je na turnirju na Madžarskem osvojila prvo mesto

Slovenska moška kadetska reprezentanca Slovenije je odlično nastopila na mednarodnem turnirju na Madžarskem. Slovenski kadeti pod vodstvom selektorja Tomaža Juršiča so na treh tekmah dosegli tri zmage in prepričljivo osvojili prvo mesto.

 

 

Na turnirju "The Tournament of Olympic Hopes" na Madžarskem so poleg gostiteljev in Slovencev (letnik 1994 in 1995) nastopili še Črnogorci in Romuni. V prvem krogu se je slovenska izbrana vrsta pomerila s Črno goro in jo premagala z 31:24 (18:14), najboljša strelca sta bila Matic Verdinek (8 zadetkov) in David Ban (4), slovenska vratarja pa sta skupaj zbrala kar 21 obramb (Mario Jelaš 11 in Daš Žekar 10).

 

 

Nasprotniki slovenske izbrane vrste v drugem krogu so bili Romuni, Juršičeva četa pa je dosegla še drugo zmago zapored. Mladi Slovenci so slavili s 33:29 (15:15), najboljši strelci so bili Matic Verdinek, Matic Gjerek (po 6 zadetkov), Blaž Blagotinšek in Rok Ovniček (po 5), vratar Mario Jelaš pa je imel 10 obramb.

 

 

V zadnjem krogu sta se pomerili Madžarska in Slovenija, ki na prvih dveh tekmah nista okusili grenkobe poraza. Slovenski kadeti so ob pomoči manjše skupine navijačev iz vrst staršev igralcev tesno premagali gostitelje s 33:32 (19:15) in osvojili prvo mesto na turnirju.

Poleg skupne zmage na turnirju na Madžarskem je slovenska kadetska reprezentanca osvojila še eno nagrado. Za najboljšega igralca turnirja je bil namreč izbran Žan Gjerek.

 

 

Kadetska reprezentanca Slovenije je nastopila v naslednji zasedbi: Mario Jelaš, Jan Jurečič, Tilen Kodrin, Lucijan Fižuleto, Januš Lapajne, Rok Kodrič, Suljo Alagič, Rok Ovniček, Grega Okleščen, Daš Žekar, Matic Verdinek, Žan Gjerek, Matic Suholežnik, Urh Kastelic, David Ban in Blaž Blagotinšek.

 

 

Selektor je bil Tomaž Juršič, pomočnik Janez Klemenčič, tehnični vodja Kristijan Ladič, fizioterapevt pa Matej Kramar.

 

 

Končni vrstni red : 1. Slovenija, 2. Madžarska, 3. Romunija, 4. Črna Gora.