8. 11. 2011

Reprezentant Matej Gaber podpisal triletno pogodbo z rokometnim klubom Gorenje Velenje

Rokometni klub Gorenje Velenje je dobil pomembno igralsko okrepitev pred nadaljevanjem sezone. Triletno pogodbo z aktualnimi slovenskimi podprvaki je podpisal članski reprezentant Matej Gaber, dosedanji igralec Loke iz Škofje Loke.

 

 

Klubskemu vodstvu Gorenja je uspel veliki met, saj je v svoje vrste pripeljalo mladega in odličnega Gabra, ki je specialist predvsem za igro v obrambi. Komaj 20-letni Gaber je doslej nosil dres Loke iz Škofje Loke, z odličnimi igrami pa si je priboril tudi mesto v članski reprezentanci Slovenije. Z novim klubom je Gaber podpisal triletno pogodbo in bo v nedeljo že zaigral na derbiju s Celjem Pivovarno Laško.


 

Velenjčani so zaradi poškodb ostali brez dveh pomembnih igralcev. Krožni napadalec Željko Musa si je na reprezentančni akciji v dresu Hrvaške na turnirju v Srbiji natrgal mečno mišico, medtem ko diagnoza za poškodovanega srbskega igralca Nikolo Manojlovića še ni povsem znana.

 

 

"O tej možnosti smo se prvič pogovarjali že ob začetku te sezone, čeprav sem si tudi sam vsaj to sezono še želel preživeti v domačem klubu. Ob zadnjem reprezentančnem druženju so se znova prebudila razmišljanja, da bi bilo najbolje, če se čim prej preselim v novo sredino. Ampak sem bil sam še naprej odločen, da ostajam pri Loki, kjer sem še opravil ponedeljkov večerni trening. Ob koncu minulega tedna pa so Velenjčani ob težavah, ki so se pojavile še dodatno izrazili željo, da čim prej prestopim v Šaleško dolino," je potek dogovarjanja z velenjskim klubom opisal Matej Gaber.

 

 

V ponedeljek se je pogovoril z direktorjem škofjeloškega kluba Jožetom Galofom. "Skupno sva zaključila, kaj je v prvi vrsti najboljše za klub in seveda tudi zame. Menim, da je bil ta dogovor več kot dober za obe strani. Vodilni možje Loke in Gorenja so nato zelo hitro opravili vse potrebno. Dejstvo je, da tega, kar sem se naučil v matičnem klubu, ne bom nikdar pozabil in tudi vedno bom vedel, od kod izhajam. Kot vsak športnik imam enostavno višje cilje, svoje okolje sem očitno prerasel, bom pa vedno stiskal pesti tudi za škofjeloško moštvo, ki mu želim čim več uspehov in dobrih predstav," je še dodal mladi Gaber, ki ga bo v vrstah Loke izjemno težko nadomestiti.