10. 11. 2011

Andrea Penezić: Larviku pripada vloga favorita, toda prepričana sem, da ga lahko premagamo

Rokometašice Krima Mercatorja v šestem krogu lige prvakinj v nedeljo, 13. novembra 2011, ob 17.30 v Stožicah čaka obračun z evropskim prvakom Larvikom. Razplet tekme bo v veliki meri odvisen tudi od Andree Penezić, trenutno druge strelke lige prvakinj.


 

Na gostovanju na Norveškem je Krim Mercator izgubil kar z dvanajstimi zadetki razlike (19:31), v Stožicah pa bo tekma odločilna za obe ekipi.

 

 

Pri Krimu se vsi dobro zavedamo, da za zanesljivo uvrstitev v drugi del evropske lige prvakinj nujno potrebujemo zmago proti Larviku. Zato bomo igralke dale maksimum od sebe. Larviku pripada vloga favorita, toda za nas je velik izziv igrati proti aktualnemu prvaku Evrope. Nasprotnic na igrišču ne smemo preveč spoštovati, ampak se jim moramo maksimalno postaviti po robu. Osredotočiti se moramo predvsem na svojo igro. Vemo, da nas čaka zelo težka naloga, vendar sem prepričana, da lahko premagamo Norvežanke.


 

Larvik ima eno najboljših obramb v ligi prvakinj. Kako jo je mogoče prebiti?

 

 

Pričakujem, da bodo Norvežanke seveda spet igrale agresivno in ostro v obrambi. Skušale bodo pritiskati in zapreti Krimove zunanje igralke, kar pa po drugi strani pomeni, da bodo imele več prostora naše krožne napadalke in krilne igralke. In to seveda moramo izkoristiti. V napadu moramo igrati zelo zbrano, pametno in disciplinirano ter s čim manj tehničnimi napakami. Naša obramba je bila že doslej na visoki ravni in vsekakor boljši del Krimove igre. Upam, da jo bomo na takšni ravni odigrale tudi v nedeljo proti Larviku.

Na vseh dosedanjih tekmah v ligi prvakinj je Krimova igra zelo nihala - od vrhunske do podpovprečne.

 

 

Drži in to moramo odpraviti. Vedno doslej smo igrale dobro en polčas ali celo manj, nikakor pa nismo uspele sestaviti dobre celotne tekme. Najpomembneje je, da odločilne tekme proti Larviku ne začnemo v krču. Končno vendarle moramo vseh šestdeset minut odigrati na visoki ravni in brez prevelikih padcev v igri, ki so se nam dogajali na vseh prejšnjih tekmah.


 

Trener Tiselj pravi, da boste šle igralke v tekmo samozavestne in sproščene. Ali je to - glede na pomembnost tekme - sploh mogoče?

 

 

Pozitivna napetost seveda vedno obstaja. Še posebno pred tako pomembnimi tekmami, kot je nedeljska z norveško ekipo. Kot sem že rekla, sta vloga in breme favorita na Larvikovih ramenih. Zato bomo lahko šle v tekmo proti Norvežankam neobremenjene, saj nimamo česa izgubiti.

Večina oči Krimovih navijačev bo uprta v vas, saj ste prva strelka ekipe in druga v celotni letošnji ligi prvakinj s 36 zadetki na petih tekmah.

 

 

Tudi zato pričakujem, da bodo Larvikove rokometašice v obrambi igrale agresivno na mene, me skušale zapirati in ustaviti. Toda to bi po drugi strani moral biti plus za našo ekipo, še posebno za krožne napadalke in krilne igralke, ki bodo imele več prostora. Seveda pa jaz tega, da bi me norveška obramba ustavila, ne bom dovolila. Naredila bom vse, kar je v moji moči, da to preprečim. Toda če me bo Larvik uspel ustaviti, verjamem, da bodo to moje soigralke znale izkoristiti.


 

Dneve pred tekmo bo celotna Krimova ekipa preživela v karanteni. Kakšno je vaše mnenje o tem?

 

 

Gre za najpomembnejšo tekmo v dosedanjem delu letošnje tekmovalne sezone. Tudi zato trener Tiselj želi,da bi bili vsi skupaj in da bi se čim več družili. V mislih naj bi bili vsi osredotočeni samo na tekmo, dihali naj bi drug za drugega. Osebno nimam ničesar proti karanteni. Potrebno je, da čim več časa preživimo skupaj, kolikor je to pač seveda mogoče.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Katarina Bulatović na lestvici strelk lige prvakinj na drugem mestu ujela Andreo PenezićLiga prvakinj - 5. krogAndrea Penezić: Igrale smo v krču; Tone Tiselj: Težko razumem, zakaj smo igrali tako slaboKrim Mercator z zadetkom v zadnji sekundi tekme iztržil neodločen izid proti Podravki VegetiKristina Franić: Tekma pomembna za obe ekipi; Ljudmila Bodnjeva: Naš cilj sta seveda obe točkiV Stožice v soboto prihajajo hrvaške prvakinje; Tiselj: Podravka ima najbolj enotno ekipoPenezićeva ostaja druga strelka lige prvakinjLiga prvakinj - 4. krogKrim Mercator po neverjetnem preobratu v drugem polčasu remiziral z Viborgom (28:28)Krimovke čaka obračun s trikratnimi prvakinjami Evrope; Tiselj: Viborg nujno potrebuje točkiTiselj: Presenetila nas je samo ena igralka, Larvik tekaško najboljše pripravljen v EvropiLiga prvakinj - 3. krogRokometašice Krima Mercatorja kar z dvanajstimi zadetki razlike izgubile na gostovanju pri Larviku