13. 11. 2011

Tiselj: Larvik nima igralke, ki bi lahko presenetila; Bodnjeva: Gre za preživetje v ligi prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja bodo zadnjo tekmo v skupini B v evropski ligi prvakinj odigrale v nedeljo, 13. novembra 2011. Ob 17.30 bodo na odločilni tekmi za napredovanje v drugi del v dvorani v Stožicah v Ljubljani gostile aktualnega evropskega prvaka Larvika.



Pred zadnjim krogom imajo trije klubi (Larvik, Viborg in Krim Mercator) po šest točk. Zato je tudi kombinacij o tem, kateri dve ekipi bosta napredovali med osem najboljših v Evropi, kar precej.

 

 

Za Krimove rokometašice je računica jasna: če bodo premagale Larvika, se bodo kot prve v skupini B uvrstile v drugi del lige prvakinj ne glede na razplet druge tekme v Koprivnici (Podravka Vegeta in Viborg bosta začela ob 18. uri), v primeru poraza ali neodločenega izida pa jim napredovanje med elitno osmerico zagotavlja le neuspeh Dank na Hrvaškem.



Že v četrtek je Krimov trener Tone Tiselj odpeljal svoje igralke v karanteno na Lavrico. "To, kar naša ekipa potrebuje, je to, da smo čim več skupaj. V primerjavi z drugimi smo najbolj heterogena in raznolika ekipa, poleg tega pa smo tudi časovno najmanj skupaj, saj je bil igralski kader najkasneje izbran in sestavljen. Zato se v igri še vedno precej lovimo. A z optimizmom me navdaja dejstvo, da igramo dobro v obrambi, medtem ko imamo v napadu še kar nekaj težav," priznava trener Tone Tiselj, ki opozarja predvsem na pomanjkanje igre na krilna položaja in dejstvo, da ima klub le enega klasičnega organizatorja igre (Alja Janković).



Na prvi tekmi na Norveškem je Krim Mercator doživel katastrofalen poraz z dvanajstimi zadetki razlike (19:31), slovenske prvakinje pa je presenetila učinkovita Amanda Kurtović s sedmim zadetki v manj kot petnajstih minutah. "Dvajset minut je bila naša igra ena najboljših v letošnji sezoni, nato pa je zaradi različnih razlogov prišlo do velikega padca. Eden od razlogov je bila tudi Kurtovićeva, ki pred tem ni igrala nobene tekme na tako visoki ravni, zato tudi nismo imeli nobenega posnetka o njeni igri. Toda zdaj sem prepričan, da Larvik nima več nobene igralke, ki bi nas lahko presenetila," napoveduje Tiselj, ki mu nekaj preglavic povzroča le poškodba Madžarke Ibolye Mehlmann.

Tiselj pojasnjuje, da je Larvik slabši kot v minuli sezoni, ko je osvojil naslov prvaka Evrope. "Toda glavno je, da smo še vedno v igri za napredovanje v drugi del lige prvakinj in da o svoji usodi odločamo povsem sami. Že na začetku sem napovedal, da bo to najtežja in najbolj izenačena skupina, nekakšna skupina smrti s štirimi evropskimi prvaki. V tekmo z Larvikom gremo samozavestni in sproščeni. Tekme se veselim, saj se prav na takšnih pokaže, kdo je iz pravega testa. Verjamem, da so naša dekleta iz pravega testa," meni Tiselj.



Norvežanke so na petih tekmah v letošnji ligi prvakinj trikrat zmagale (dvakrat proti Podravki Vegeti in enkrat proti Krimu Mercatorju), oba poraza pa so doživele proti Viborgu. Igro gostij Tiselj takole analizira: "Larvik goji slog igre, ki ga gojijo tisti, ki zmagujejo. Ima čvrsto, trdno in agresivno obrambo, hitre (pol)protinapade in železno disciplino v napadu, v katerem pa nima izrazitih posameznic. Za nas bo zelo pomembna igra po globini, ki nam je bila na Norveškem onemogočena. Larvik ima dokaj nizko obrambo postavitev, zato moramo igrati po globini, veseli pa me, da se forma in sodelovanje naših zunanjih igralk s krožno napadalko Ljudmilo Bodnjevo v zadnjem času zelo popravljata."

"To je zelo pomembna tekma, tako za nas kot za Larvik, saj gre za preživetje v ligi prvakinj. Norvežanke lahko premagamo le v primeru, če bomo pokazale prav vse, kar znamo. Od sebe moramo dati maksimum, ki smo ga v tem trenutku sposobne," pa opozarja Krimova kapetanka Ljudmila Bodnjeva.

 

 

O drugi tekmi v skupini (Podravka Vegeta - Viborg) ruska reprezentantka pravi, da ne razmišlja, ampak je osredotočena le na Krimovo igro: "Najpomembneje je, da igramo konstantno vseh šestdeset minut. Torej brez velikih padcev v igri, ki so se dogajali na prejšnjih tekmah. Če bomo celotno tekmo odigrale na visoki ravni, mora biti to dovolj za zmago."



Tekma Krim Mercator - Larvik bo v nedeljo, 13. novembra 2011, ob 17.30 v dvorani v Stožicah v Ljubljani. Vstop v dvorano je prost, gostitelji pa pričakujejo kar 6000 gledalcev. Zaradi tragične prometne nesreče, ki sta jo imela nemška sodnika Bernd in Reiner Methe, bosta sodila Madžara Peter Horvath in Balasz Marton, delegat pa bo Avstrijec Helmut Wille.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Po tragični smrti Nemcev bosta tekmo Krim Mercator - Larvik sodila MadžaraZnana nemška sodnika Bernd in Reiner Methe izgubila življenje v prometni nesrečiAndrea Penezić: Larviku pripada vloga favorita, toda prepričana sem, da ga lahko premagamoKatarina Bulatović na lestvici strelk lige prvakinj na drugem mestu ujela Andreo PenezićLiga prvakinj - 5. krogAndrea Penezić: Igrale smo v krču; Tone Tiselj: Težko razumem, zakaj smo igrali tako slaboKrim Mercator z zadetkom v zadnji sekundi tekme iztržil neodločen izid proti Podravki VegetiKristina Franić: Tekma pomembna za obe ekipi; Ljudmila Bodnjeva: Naš cilj sta seveda obe točki