14. 11. 2011

Na prvem mestu na lestvici strelk v ligi prvakinj kar tri igralke z enakim izkupičkom

Po šestem krogu so na lestvici strelk v evropski ligi prvakinj kar tri igralke z enakim izkupičkom. Poleg Katrin Engel (Thüringer) in Sanje Damnjanović (Podravka Vegeta) je 42 zadetkov dosegla tudi Krimova igralka Andrea Penezić.

Katrin Engel, Avstrijka v dresu nemškega kluba Thüringer, je imela 42 zadetkov že po petem krogu, na zadnji tekmi na domačem igrišču proti norveškemu klubu Byasen (28:28) pa se ni vpisala med strelke. Srbska igralka Sanja Damnjanović je k zmagi Podravke Vegete proti Viborgu (28:27) prispevala kar deset zadetkov, Andrea Penezić pa je na tekmi proti Larviku dosegla šest golov.

Na lestvici strelk je naslednja Krimova igralka šele na 32. mestu. To je Kristina Franić, ki je na šestih tekmah zbrala 24 zadetkov. Med 50 najučinkovitejšimi igralkami v prvem delu evropske lige prvakinj je še Tamara Mavsar, ki si z 19 goli deli 45. mesto.

VRSTNI RED STRELK V LIGI PRVAKINJ:

1. Sanja DAMNJANOVIĆ (Srbija, Podravka Vegeta), Katrin ENGEL (Avstrija, Thüringer) in Andrea PENEZIĆ (Hrvaška, Krim Mercator) - po 42 zadetkov

4. Alexandrina CABRAL BARBOSA (Portugalska, Itxako) - 40

5. Anita GÖRBICZ (Madžarska, Györi ETO) - 39

6. Katarina BULATOVIĆ (Črna gora, Budučnost) - 36

7. Alexandra DO NASCIMENTO (Brazilija, Hypo) - 35

8. Linn Kristin KOREN RIEGELHUTH (Norveška, Larvik) in Bojana POPOVIĆ (Črna gora, Budućnost) - po 33

10. Carmen BERENGUER MARTIN (Španija, Itxako) in Tonje NOSTVOLD (Norveška, Byasen) - po 31.

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)