14. 11. 2011

Tamara Mavsar: Velik padec v drugem polčasu; Cecilie Leganger: Igralko moraš gledati v oči

Rokometašice Krima Mercatorja so se z veliko mero športne sreče uvrstile v četrtfinalni del evropske lige prvakinj. Po drugem zaporednem porazu proti Larviku v nedeljo v Stožicah jim je napredovanje med osem najboljših ekip v tem tekmovanju zagotovila Podravka Vegeta z minimalno zmago proti Viborgu.

 

 

Krilna igralka Tamara Mavsar je bila s petimi zadetki druga Krimova strelka proti Larviku, vseh pet pa je dosegla v prvem polčasu. "V prvem delu smo igrale tako, kot smo se dogovorili, v drugem pa je sledil velik padec. Ne vem, zakaj se je to zgodilo. Vsekakor je največji delež k zmagi Norvežank prispevala vrhunska in izkušena vratarka Cecilia Leganger. Poleg tega smo zapravile tudi šest sedemmetrovk, kar je predvsem posledica pomanjkanja zbranosti, kar je naša velika težava," ocenjuje Tamara Mavsar.


 

Mavsarjeva je priznala, da je bila Larvikova zmaga povsem zaslužena. "Toda ne smemo pozabiti, da je Larvik aktualni evropski prvak in da ima številne izkušene igralke, medtem ko je Krimov igralski kader skupaj šele štiri mesece," opozarja Mavsarjeva. A  krimovke je pol ure po koncu tekme v Stožicah rešila Podravka Vegeta, ki je na domačem igrišču premagala Viborg: "Lahko se zahvalimo Podravki, da nam je storila veliko uslugo in nas popeljala v drugi del lige prvakinj. Ko smo izvedeli za izid iz Koprivnice, smo bili vsi zelo navdušeni."

Krimova vratarka Jelena Grubišić je zbrala dvanajst obramb, kar pa je bilo očitno premalo za morebiten uspeh proti evropskim prvakinjam. "Tudi meni ni jasno, zakaj je prišlo do velikega padca v naši igri v drugem polčasu. Ko se je Larvik odlepil za nekaj zadetkov, smo ga sicer poskušale ujeti, vendar brez uspeha. Norvežanke so bile tudi tokrat boljše in so zasluženo zmagale," je priznala Jelena Grubišić.


 

A njene rojakinje iz hrvaške ekipe Podravka Vegeta so popravile Krimov spodrsljaj in z minimalno zmago proti Viborgu poskrbele za navdušenje v Stožicah. "Čeprav Podravka ni imela več nobenih možnosti za napredovanje v drugi del lige prvakinj in je bila zanjo tekma le prestižnega pomena, je odigrala na vrhunski ravni. Vsa čast Podravki, kajti samo njej se lahko zahvalimo za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje," se je hrvaškim prvakinjam zahvaljevala Grubišićeva.

Junakinja tekme v Stožicah je bila Larvikova vratarka Cecilie Leganger, ki je zbrala neverjetnih 21 obramb: "V Ljubljani je vedno težko igrati. Zato smo se zavedale, da nas čaka zahtevna naloga in smo bile tudi nekoliko živčne. Tekma je bila enakovredna do polovice drugega polčasa, nato pa smo si priigrale visoko prednost."

 

 

Legangerjeva, nekdanja Krimova vratarka, je bila odlična tudi pri branjenju sedemmetrovk. Na vprašanje o tem, kako je lahko bila tako uspešna, je odgovorila: "Kakšen je recept za to? Moraš se narediti veliko v golu in nasprotnico moraš gledati v oči. Včasih to deluje, včasih pač ne. Očitno je tokrat delovalo."

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Na prvem mestu na lestvici strelk v ligi prvakinj kar tri igralke z enakim izkupičkomRokometašice Krima Mercatorja izgubile proti Larviku, a se vseeno uvrstile v četrtfinale lige prvakinjV evropski ligi prvakinj je po zadnjem krogu znanih vseh osem udeležencev četrtfinalaTiselj: Larvik nima igralke, ki bi lahko presenetila; Bodnjeva: Gre za preživetje v ligi prvakinjPo tragični smrti Nemcev bosta tekmo Krim Mercator - Larvik sodila MadžaraZnana nemška sodnika Bernd in Reiner Methe izgubila življenje v prometni nesrečiAndrea Penezić: Larviku pripada vloga favorita, toda prepričana sem, da ga lahko premagamoKatarina Bulatović na lestvici strelk lige prvakinj na drugem mestu ujela Andreo PenezićLiga prvakinj - 5. krogAndrea Penezić: Igrale smo v krču; Tone Tiselj: Težko razumem, zakaj smo igrali tako slaboKrim Mercator z zadetkom v zadnji sekundi tekme iztržil neodločen izid proti Podravki VegetiKristina Franić: Tekma pomembna za obe ekipi; Ljudmila Bodnjeva: Naš cilj sta seveda obe točkiV Stožice v soboto prihajajo hrvaške prvakinje; Tiselj: Podravka ima najbolj enotno ekipoPenezićeva ostaja druga strelka lige prvakinjLiga prvakinj - 4. krogKrim Mercator po neverjetnem preobratu v drugem polčasu remiziral z Viborgom (28:28)Krimovke čaka obračun s trikratnimi prvakinjami Evrope; Tiselj: Viborg nujno potrebuje točki