15. 11. 2011

V Cimosovem taboru kljub težavam s poškodbami upajo na tretjo zmago v evropski ligi prvakov

V petem krogu skupine C v evropski ligi prvakov bodo rokometaši Cimosa gostovali v Rusiji. V sredo, 16. novembra 2011, ob 17. uri po slovenskem času se bodo aktualni slovenski prvaki iz Kopra pomerili s St. Peterburgom.

 

 

Slovenski prvaki so imeli že na ponedeljkovem potovanju proti St. Peterburgu veliko težav. Potovali so z redno letalsko linijo, za pot od Slovenije do Rusije pa so potrebovali kar 15 ur. Po prihodu v St. Peterburg so se od bližnjega letališča do hotela, v katerem so jih nato nastanili, vozili skoraj uro in pol.

 

 

Toda težav s tem še ni bilo konec, kajti približno 500 metrov pred hotelom se je v njihov avtobus zaletela Rusinja, ki je neprevidno vozila vzvratno. Avtobus je zatem čudežno izginil in Koprčani so ostali še brez prtljage in športne opreme. Po dobrih dveh urah in številnih telefonskih klicih so jim jo vendarle prinesli v hotel, ki pa je precej oddaljen od dvorane, v kateri se bodo pomerili s St. Peterburgom.

 

 

V Rusijo od igralskega kadra nista dopotovala poškodovana Gorazd Škof in Matjaž Mlakar, ki sta ostala v domovini. Škof bo v naslednjih dneh v Kopru treniral po posebnem programu, Mlakar pa mora po tem, ko so zdravniki ugotovili, kaj ga je mučilo že od začetka sezone, nekaj tednov počivati do končne ozdravitve.

Težave s poškodbami imajo tudi Jure Dobelšek, Matevž Čemas in Vladimir Osmajić, v taboru Primorcev pa računajo, da bo proti St. Peterburgu zaigral vsaj eden izmed omenjenih treh. Cimos bo na tribunah spodbujala tudi skupina kakšnih 50 navijačev, ki prav tako upajo na tretjo zmago svojih ljubljencev v letošnji evropski ligi prvakov.

 

 

"Z igralci, ki jih bom imel na razpolago, moram izvleči maksimum. Naša prednost je hitrost, saj so Rusi precej visoki in posledično tudi počasnejši. Če bomo uspeli igrati hitro in ob tem narediti malo tehničnih napak, se lahko nadejamo ugodnega izida," napoveduje Cimosov trener Fredi Radojkovič. Koprski strateg se zaveda, da bodo gostitelji naredili vse, da pridejo do zmage: "Za Ruse je ta tekma veliko pomembnejša kot za nas. S porazom bi se verjetno že skoraj poslovili od osmine finala, po drugi strani pa bi mi s točkama iz St. Peterburga naredili velik korak proti napredovanju v drugi del tekmovanja."

 

 

Na prvih štirih tekmah v skupini C je St. Peterburg po enkrat zmagal in remiziral ter dvakrat izgubil. Pred domačimi gledalci so ruski podprvaki remizirali z makedonskim Metalurgom (25:25) in premagali romunsko Constanto (27:25), na obeh gostovanjih pa so ostali praznih rok: proti Hamburgu v Nemčiji so izgubili z 20:32, proti Wisli Plock na Poljskem pa s 26:30. S tremi točkami so Rusi med šestimi klubi trenutno na petem (predzadnjem) mestu v skupini C.

Cimosov trener Fredi Radojkovič pravi, da ni velike razlike v igri štirih klubov v skupini C - Wisle Plock, Metalurga, St. Peterburga in Constante. "Imajo visoke igralce in dobre strelce od daleč, prav tako pa tudi veliko tečejo. Toda po drugi strani delajo tudi veliko napak. Čeprav poskušajo igrati hiter rokomet, ne razpolagajo s takšno kakovostjo, da bi to lahko počeli vseh 60 minut," meni Radojkovič. 

 

 

Trener St. Peterburga je legendarni krožni napadalec in reprezentant Dmitrij Torgovanov, ki ima poleg dveh tujcev (iz Ukrajine prihajata Genadij Komok in Artem Višnevski) v ekipi samo ruske rokometaše. Najboljši strelec kluba v letošnji evropski ligi prvakov je Aleksej Šindin, ki je na štirih dosedanjih tekmah dosegel 22 zadetkov.

 

 

Tekma St. Peterburg - Cimos Koper bo v sredo, 16. novembra 2011, ob 17. uri po slovenskem času. Sodila jo bosta Danca Claus Gramm Pedersen in Henrik Mortensen, delegat pa bo Grigorij Guterman iz Litve.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Fredi Radojkovič: Preveč spoštovali nasprotnika; Renato Vugrinec: Cimos drugi po kakovostiCimos v evropski ligi prvakov na domačem igrišču samo za zadetek izgubil s HamburgomLiga prvakov - 4. krogV Bonifiko prihaja Hamburg; Fredi Radojkovič: Nemci izstopajo po kakovosti in proračunu