16. 11. 2011

Koprčani kar z devetimi zadetki razlike zmagali na gostovanju pri St. Peterburgu v Rusiji (35:26)

V petem krogu skupine C v evropski ligi prvakov so rokometaši Cimosa gostovali pri St. Peterburgu v Rusiji. Koprčani so gostitelje premagali kar z devetimi zadetki razlike (35:26), dosegli tretjo evropsko zmago v letošnji sezoni in si na široko odprli vrata osmine finala.

 

 

St. Peterburg - Cimos Koper 26:35 (16:18)

 

St. Peterburg - Dvorana Jubilejni, gledalcev: 1800, sodnika: Pedersen in Mortensen (oba Danska).

 

St. Peterburg: Šicko, Bogdanov (7 obramb), Kostigov, Komok (4 obrambe), Nasirov 6, Gabojev 1, Ljašenko 1, Piškin 1, Sanaškin 1 (1), Muhin 1, Česlov 2, Višnjevski 2, Poljakov 2, Samarski, Pronin 3, Šindin 6 (2).

 

Cimos Koper: Podpečan (10 obramb), Vran (12 obramb), Skoko 2, Brumen 5 (2), Čemas, Bombač 5, Poklar, Džono, Krivokapić 4 (1), Skube 9, Konečnik, Rapotec 7, Bogunović 2, Bundalo 1, Jovičić, Osmajić.

 

Sedemmetrovke: St. Peterburg 4 (3), Cimos Koper 5 (3).

 

Izključitve: St. Peterburg 6 minut, Cimos Koper 10 minut.

 

 

Po uspehu proti poljski Wisli Plock na domačem igrišču (27:24) in romunski Constanti na gostovanju (27:25) so rokometaši Cimosa proti St. Peterburgu dosegli tretjio zmago v letošnji evropski ligi prvakov (35:26). Aktualni slovenski prvaki iz Kopra so v gosteh suvereno opravili z ruskim klubom, s katerim se bodo pomerili tudi v naslednjem krogu skupine C - v soboto, 26. novembra 2011, v dvorani Bonifika.


 

Koprski trener Fredi Radojkovič tokrat ni mogel računati na poškodovane Gorazda Škofa, Matjaža Mlakarja in Jureta Dobelška (slednji je bil z ekipo v Rusiji), Matevž Čemas je bil le v zapisniku, medtem ko je Vladimir Osmajić na igrišču prispeval pomemben delež k uspehu svojega moštva. Začetek tekme je pripadel ekipi trenerja Dmitrija Torgovanova, ki je imela v deveti minuti že štiri zadetke prednosti (7:3), enaka razlika pa je bila tudi v 14. minuti (10:6).

V tem delu igre je domači vratar Vadim Bogdanov zbral pet obramb, Aleksej Šindin pa se je štirikrat vpisal med strelce. Koprčani so naredili veliko tehničnih napak in zgrešili precej strelov, kljub temu pa so počasi vendarle začeli vzpostavljati ravnotežje pri igri in rezultatu. V vratih se je razbranil Jure Vran (10 obramb v prvem polčasu), v polju pa so bili strelsko razpoloženi Dean Bombač, Sebastian Skube in Uroš Rapotec.

 

 

Omenjeni trije igralci slovenskih prvakov so v prvih tridesetih minutah vsak po štirikrat zadeli rusko mrežo. Predvsem po Skubetovi zaslugi se je Cimos najprej dvakrat približal samo na zadetek zaostanka (10:11, 11:12), nato pa je Radojkovićeva četa v manj kot šestih minutah naredila delni izid 5:0 in zaostanek z 11:13 spremenila v vodstvo s 16:13.


 

Prvi polčas se je končal s Cimosovim vodstvom z 18:16, na začetku drugega pa je St. Peterburg izkoristil izključitev Vladimirja Osmajića in se približal le na zadetek zaostanka (19:20 v 34. minuti). Toda Koprčani so odgovorili s štirimi zaporednimi zadetki in povedli s 24:20, kljub izključitvi Sebastiana Skubeta in zgrešeni sedemmetrovki Matjaža Brumna pa so nato vodstvo še povišali na 25:20.

Ruski podprvaki so se v 45. minuti spet nekoliko približali (23:26), toda kapetan Uroš Rapotec in njegovi soigralci so naredili delni izid 4:0 za prednost s kar sedmimi zadetki (30:23 v 51. minuti). K temu je veliko prispeval tudi vratar Dušan Podpečan, ki je v 46. minuti vstopil v igro namesto Jureta Vrana in do konca tekme zbral kar deset obramb.

 

Kljub visoki prednosti in že zagotovljeni zmagi Primorci tudi v končnici tekme niso popuščali. Nadaljevali so z odlično igro v obrambi in napadu ter še dodatno povečali razliko. Ta je tri minute pred koncem prvič znašala že devet zadetkov (34:25), s takšno razliko pa se je tekma v nekdanjem Leningradu tudi končala. St. Peterburg je tako na tretji tekmi pred domači gledalci doživel prvi poraz, potem ko je na uvodnih dveh tekmah remiziral z makedonskim Metalurgom (25:25) in premagal romunsko Constanto (27:25).

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)V Cimosovem taboru kljub težavam s poškodbami upajo na tretjo zmago v evropski ligi prvakovFredi Radojkovič: Preveč spoštovali nasprotnika; Renato Vugrinec: Cimos drugi po kakovostiCimos v evropski ligi prvakov na domačem igrišču samo za zadetek izgubil s HamburgomLiga prvakov - 4. krogV Bonifiko prihaja Hamburg; Fredi Radojkovič: Nemci izstopajo po kakovosti in proračunu