17. 11. 2011

Torgovanov: Gre za to, na kakšen način smo izgubili; Skube: Povratna tekma bo težja

S prepričljivo zmago proti St. Peterburgu (35:26) na gostovanju v Rusiji so si rokometaši Cimosa po polovici tekmovanja v evropski ligi prvakov na široko odprli vrata v drugi del. Z ruskim klubom se bodo Koprčani pomerili tudi v naslednjem krogu (26. november 2011).

 

 

"Odigrali smo tako, kot smo se dogovorili. Zasluženo smo zmagali, pri čemer je bila tekma precej težja za gostitelje, saj so bili pod pritiskom uspeha," je po tekmi v St. Peterburgu dejal Cimosov trener Fredi Radojkovič. Njegova ekipa je v drugem polčasu strla odpor Rusov, ki so tako v veliki meri izpadli iz boja za napredovanje v osmino finala, saj imajo po petih tekmah samo tri točke, na drugi strani pa so jih Koprčani doslej zbrali že šest.

 

 

"Veseli me, da tudi po vodstvu s štirimi, petimi zadetki nismo obstali. Vedeli smo, da moramo hitro speljati prehode v napad, kajti Rusi so se dokaj neorganizirano vračali v obrambo," pravi trener Radojkovič. Po njegovem mnenju ima zmaga v Rusiji poleg točkovnega plena tudi drugo plat: "Uspeh nas psihološko razbremenjuje pred nadaljevanjem sezone. Toda hkrati se zavedamo, da nas čaka še težko delo na naslednjih tekmah."


 

Z devetimi zadetki je bil Sebastian Skube najboljši strelec tekme v dvorani Jubilejni, v kateri so Koprčani suvereno opravili z ruskimi podprvaki. "Ker smo prvič igrali s St. Peterburgom, smo se na začetku tekme še bolj ali manj tipali. Toda ko smo se sprostili, je naša igra povsem stekla in v nadaljevanju smo dokazali, da smo boljši nasprotnik," je razplet tekme ocenil slovenski reprezentant Sebastian Skube, ki je našel pravi recept za Ruse: "Ker so njihovi igralci zelo visoki, sem metal s tal. Ocenil sem, da bi moje mete iz skoka zaradi svoje višine uspeli blokirati."

Cimos se je s točkama iz Rusije močno približal uvrstitvi v drugi del evropske lige prvakov, kar pomeni med šestnajst najboljših klubov v Evropi. "Zmaga proti St. Peterburgu nam odpira visoko mesto v skupini in istočasno boljši položaj v nadaljevanju tekmovanja, ko bodo na sporedu izločilne tekme," meni Skube in pred povratno tekmo z Rusi (v soboto, 26. novembra 2001) opozarja: "Čaka nas težje delo kot v St. Peterburgu, saj nas nasprotniki zdaj precej bolje poznajo."


 

Nekdanji odlični krožni napadalec in ruski reprezentant Dmitrij Torgovanov, ki je sedaj trener St. Peterburga, po prvem porazu pred domačimi gledalci ni imel razlogov za dobro voljo. "Ne gre za to, da smo izgubili, ampak za način, na kakršen se je to zgodilo. Koper je prevzel našo strategijo in bil pri tem zelo uspešen," je priznal trener Dmitrij Torgovanov.


 

"Pri nas se je poznala utrujenost ključnih igralcev v zaključku tekme, poleg tega pa tudi vratarji niso imeli svojega dneva," je še dejal trener ruskega kluba Torgovanov. Nato je dodal: "V drugem polčasu smo poskušali s streli od daleč, a je bila obramba gostov hitra in agresivna. Lahko jim le čestitam za zmago."

V drugem polčasu se je poškodoval odlični organizator Cimosove igre Dean Bombač (prst na roki), a se je nato vendarle vrnil v igro. Težo njegove poškodbe bodo pokazali nadaljnji zdravniški pregledi, v koprskem taboru pa upajo, da bo lahko zaigral že na nedeljski prvenstveni tekmi v Šmartnem.


 

Dobra novica pa je, da se bo vratar Gorazd Škof, ki je po poškodbi stegenske mišice v zadnjih dneh treniral po posebnem programu, spet pridružil treningom prvega moštva in na eni izmed naslednjih tekem (Šmartno, Maribor) znova zaigral za aktualne slovenske prvake. To pa se ne bo zgodilo z Matjažem Mlakarjem, ki še nekaj časa ne bo mogel pomagati svojim soigralcem.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)