18. 11. 2011

Slovenski mladinci v kvalifikacijski skupini za Euro 2012 s Francijo, Romunijo in Madžarsko

Evropsko prvenstvo za mladince leta 2012 bo v Turčiji, Slovenija pa je na žrebanju na Dunaju dobila nasprotnike v kvalifikacijah. Mladi Slovenci pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča bodo igrali v kvalifikacijski skupini 3 s Francijo, Romunijo in Madžarsko.

V okviru proslave ob 20-letnici evropske zveze EHF so na Dunaju izžrebali tudi kvalifikacijske skupine za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo naslednje leto v Turčiji. Kvalifikacijski turnirji bodo potekali od 6. do 8. aprila 2012, slovenski mladinci pa bodo nastopili v skupini 3, v kateri so še Francija, Romunija in Madžarska.

Naša mladinska reprezentanca je bila pred žrebanjem razporejena v drugi kakovostni boben. Evropska zveza je za nosilce skupin določila Dansko (skupina 1), Nemčijo (2), Francijo (3), Srbijo (4) in Švico (5).

Neposredno uvrstitev so si že zagotovile Turčija, Hrvaška in Španija, v kvalifikacijah pa bo sodelovalo 29 reprezentanc. Na osnovi žrebanja so razporejene v osem skupin, od katerih so v prvih petih po štiri reprezentance, v zadnjih treh pa po tri. V skupinah od 1 do 5 bosta na EP 2012 napredovali po dve najboljši reprezentanci, iz skupin 6 do 8 pa le najboljša ekipa.

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE ZA EP 2012:

SKUPINA 1: Danska, Rusija, Belorusija, Belgija

SKUPINA 2: Nemčija, Češka, Nizozemska, Ukrajina