4. 1. 2012

Celjski klub dal Carlosu Prietu proste roke, Igor Žabič postal novi igralec članske ekipe

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so začeli s pripravami za drugi del sezone, v moštvu pa je prišlo do dveh kadrovskih sprememb. Carlos Prieto je s strani kluba dobil proste roke, v člansko moštvo pa je napredoval mladinski reprezentant Igor Žabič.

 

 

Iz ekipe B celjskega kluba se v člansko moštvo kot redni član seli krožni igralec, 201 centimeter visoki Igor Žabič. Ta bo nadomestil Carlosa Prieta, ki mu je klub dal proste roke, da si lahko že sedaj poišče nov klub, sicer pa se mu pogodba izteče ob koncu letošnje sezone. Če mu bo klub uspelo najti že sedaj, potem bo celjski klub zapustil še pred nadaljevanjem prvenstva.

Igor Žabič je 19-letni mladinski reprezentant, ki se je z rokometom začel ukvarjati pri desetih letih. "Vse od začetka igranja rokometa so bile moje sanje, da nastopim za prvo ekipo. Sedaj sem dobil priložnost in to pomeni veliko odgovornost ter privilegij, ki ga ni deležen vsak. V čast mi bo, da bom lahko sodeloval z igralci, ki so v rokometu osvojili praktično že vse. Vesel pa sem, da je v ekipi tudi veliko mladih igralcev, s katerimi se že dolgo poznamo in odlično razumemo. Čaka me veliko dela, izboljšati moram svojo igro v vseh fazah igre, prav tako tudi fizično pripravljenost. Vsakič se bom moral dokazovati, pričakujem pa, da bom še veliko napredoval, saj se bom učil od najboljših," pravi Igor Žabič.

 

 

Celjane čaka prva tekma nadaljevanja slovenskega prvenstva 4. februarja, ko bo v celjski dvorani Zlatorog gostovala ekipa Maribora Branika. Maratonski februar za pivovarje se bo končal zadnji dan meseca, ko bo 29. februarja v Zlatorogu gostovalo Gorenje iz Velenja.