4. 1. 2012

David Špiler: Treningi minevajo neverjetno hitro; Marko Bezjak: Smo lepa rokometna družina

Na novinarski konferenci v hotelu Dobrava v Zrečah, kjer se pripravljajo na EP v Srbiji, so selektor Boris Denič ter igralca David Špiler in Marko Bezjak ocenili dosedanji del priprav. Prav tako so spregovorili o nastopu na turnirju na Danskem, na katerem se bo Slovenija pomerila z gostitelji, Islandijo in Poljsko.

 

 

Vodja moških reprezentanc Uroš Mohorič je pohvalil optimalne pogoje v pripravljalni bazi v Zrečah, ki jo bo slovenska reprezentanca (danes jo je obiskal tudi Jure Natek, ki uspešno okreva po nedavni operaciji) začasno zapustila v četrtek, 5. januarja 2012. Odpotovala bo na močan mednarodni turnir na Dansko, kjer se bo v treh dneh (od petka, 6. januarja, do nedelje, 8. januarja 2012) pomerila s tremi kakovostnimi nasprotniki: gostitelji Danci, Islandci in Poljaki.

 

 

"Po napornem dosedanjem delu priprav je pri igralcih vidna utrujenost, kar pa je seveda povsem logično. Treningi si namreč sledijo kot po tekočem traku, na njih delamo maksimalno, prostih dnevov pa pravzaprav sploh ni. Ob tem se ubadamo tudi z manjšimi poškodbami in drugimi zdravstvenimi težavami, ki so pač sestavni del vrhunskega športa," je dejal selektor Boris Denič, ki se je še posebej zahvalil strokovnjaku za telesno pripravo Mitji Bračiču in trenerju vratarjev Hermanu Wirthu (Celje Pivovarna Laško).

 

 

Poleg Luka Žvižeja, ki je moral pred dnevi zaradi viroze v celjsko bolnišnico, je virus med prazniki napadel tudi Matjaža Brumna. Toda desnokrilni igralec koprskega Cimosa je bil odsoten le dober dan, nato pa je znova začel s treningi. Zdravniška služba je naredila vse, da se virus ne bi več siril, kar ji zaenkrat dobro uspeva. Poleg treningov reprezentanti analizirajo tudi nasprotnike, s katerimi se bodo pomerili na EP v Srbiji, trenutno pa je celotna pozornost usmerjena na Norvežane, s katerimi se bo Slovenija pomerila na uvodni tekmi v skupini D v Vršcu (ponedeljek, 16. januar 2012, ob 18.10).

Kljub napornim pripravam je vzdušje v reprezentanci in okoli nje na zelo visoki ravni. To potrjujejo tudi besede levega zunanjega igralca Davida Špilerja, člana hrvaškega prvaka Zagreba: "Vzdušje je super in odlično se razumemo med seboj, kar pa pri nas tako ali tako ni bila nikoli težava. Tudi zaradi tega treningi minevajo neverjetno hitro, nihče od nas pa ne gleda na uro, kdaj bodo končani. V veselje in čast mi je, da sem del te reprezentance."

 

 

29-letni Špiler, ki je za slovensko izbrano vrsto doslej odigral 93 tekem in dosegel 226 zadetkov, pravi, da so priprave v Zrečah že doslej obrodile velike sadove. "V dveh tednih smo v igri naredili velik korak naprej. Toda kljub temu nas do začetka evropskega prvenstva v Srbiji čaka še veliko dela. Veselim se treh tekem na turnirju na Danskem, kjer se bo pokazalo, kje smo. A prepričan sem, da se lahko enakovredno kosamo z vsemi tremi nasprotniki, čeprav rezultat tokrat ne bo v ospredju," napoveduje Špiler.

 

 

Za tri leta in pol mlajšega Marka Bezjaka, igralca Gorenja iz Velenja, so tokratne priprave prve za veliko tekmovanje. "Moram priznati, da se v reprezentanci odlično počutim. Starejši in izkušenejši igralci nam pomagajo tako na igrišču kot izven njega. Vzdušje je super in lahko bi rekel, da smo lepa rokometna družina," ocenjuje Marko Bezjak, eden izmed treh srednjih zunanjih igralcev v reprezentanci Slovenije (poleg njega še Uroš Zorman in Sebastian Skube).

 

 

V reprezentančnem dresu je Bezjak doslej zbral 13 tekem in dosegel 23 zadetkov. Prav tako kot Špiler, tudi Bezjak meni, da je reprezentanca na pravi poti: "Na pripravah dobro delamo, napredek v naši igri pa je seveda viden. Predvsem v obrambi napredujemo iz treninga v trening, zato optimistično pričakujem tudi turnir na Danskem. Upam, da bomo proti Dancem, Islandcem in Poljakom prikazali dobre predstave in si tako še dvignili samozavest pred evropskim prvenstvom v Srbiji."

 

 

 

Foto: Slavko Kolar in Grega Wernig/Ekipa

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Spremljajte moško člansko reprezentanco Slovenije tudi na družbenem omrežjuNorvežani na EP brez vratarja Steinarja Egeja, Islandci ostali brez Olafurja StefanssonaNovinarska konferenca moške reprezentance bo v sredo, 4. januarja 2012, ob 13. uri v ZrečahNenad Bilbija izgubljen za EP v Srbiji, priložnost med šestnajsterico tudi za Boruta MačkovškaPo prihodu Miha Žvižeja slovenska članska reprezentanca v Zrečah v popolni zasedbiNa pripravah v Zrečah je reprezentanco obiskal tudi predsednik RZS Franjo BobinacLuka Žvižej zaradi virusa v bolnišnici v Celju, uspešni pregledi za Brumna, Gajiča in ŠpilerjaDenič prvi dan priprav v Zrečah izbral 16 potnikov za EP 2012 in določil štiri rezerve