6. 1. 2012

Mednarodni turnir na Danskem generalka za reprezentanco Slovenije pred EP 2012 v Srbiji

Od petka (6. januar 2012) do nedelje (8. januar 2012) bo moška članska reprezentanca Slovenije nastopila na močnem mednarodnem turnirju na Danskem. V treh dneh bo v treh različnih mestih na Danskem igrala proti gostiteljem (petek, Kolding), Islandiji (sobota, Herning) in Poljski (nedelja, Aarhus). Tekmo Danska - Slovenija si lahko ogledate tudi na svetovnem spletu.

 

 

Za ekipo selektorja Borisa Deniča bo to generalka pred bližnjim evropskim prvenstvom v Srbiji. "Igrali bomo proti trem kakovostnim nasprotnikom, proti katerem bomo na igrišču počeli to, kar smo v zadnjih dveh tednih trenirali v Zrečah. Na turnirju se bodo seveda pokazale tudi pomanjkljivosti in napake v naši igri, ki jih bomo nato na treningih do začetka tekmovanja v Srbiji skušali popraviti oziroma odpraviti. In temu je turnir na Danskem tudi namenjen," pravi selektor Boris Denič.


 

Na Dansko je odpotovalo vseh 19 igralcev, ki so bili na pripravah v Zrečah in po Deničevih besedah bodo vsi dobili priložnost za igro. "Če peljem vse igralce na turnir, ne vidim nobenega razloga, da vsi ne bi igrali. Je pa seveda jasno, da bom na vsaki tekmi rotiral igralce. Tudi zaradi tega, ker je pri igralcih že vidna utrujenost, ki je seveda logična posledica napornih priprav in treningov dvakrat dnevno. Na Danskem bodo torej igrali vsi, pri čemer bom pazil, da jih ne bom preveč izčrpal," napoveduje Denič.

Prvi nasprotnik slovenske izbrane vrste bo Danska (petek, 6. januar), nato pa sledita še obračuna z Islandijo (sobota, 7. januar) in Poljsko (nedelja, 8. januar). Z Islandijo bo Slovenija igrala tudi v skupini D v Vršcu, a to selektorja Deniča ne moti: "Za našo mlado reprezentanco je to pozitivno. Večina fantov še ni imela priložnosti igrati proti Islandcem, zdaj pa bodo lahko v neposrednem dvoboju na igrišču občutili kakovost in moč tega nasprotnika. Na tekmi bomo lahko občutili dobre in slabe strani v igri islandske reprezentance, zato dvoboj z njimi štejem v plus."


 

Seveda pa selektor proti Islandiji ne bo razkril vseh adutov, ampak bo nekatere skril za medsebojno tekmo na EP v Srbiji. Eden izmed njih je zagotovo obramba 3-2-1, ki ji je slovenska reprezentanca namenila večino dosedanjih priprav v Zrečah. "Na turnirju na Danskem bomo vadili obrambo 6-0, obramba 3-2-1 pa bo ostala skrita. Za nasprotnika imamo dve skandinavski reprezentanci, ki znata igrati proti obrambi 6-0 in njuni igralci so usposobljeni za to, a na EP bomo seveda igrali drug obrambni sistem," pojasnjuje Denič.

 

 

Tekmo Danska - Slovenija si lahko ogledate tudi na svetovnem spletu - na spletni strani TUKAJ

 

 

 

SPORED MEDNARODNEGA TURNIRJA NA DANSKEM:


 

Petek, 6. januar 2012 (Kolding):

 

ob 17.00: Islandija - Poljska

 

ob 19.00: Slovenija - Danska


 

Sobota, 7. januar 2012 (Herning):

 

ob 14.15: Slovenija - Islandija

 

ob 16.15: Danska - Poljska


 

Nedelja, 8. januar 2012 (Aarhus):

 

ob 14.15: Slovenija - Poljska

 

ob 16.15: Danska - Islandija

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)SLOVENIJA NA EP 2012 - IGRALCISLOVENIJA NA EP 2012 - VODSTVO REPREZENTANCE