6. 1. 2012

Slovenija na turnirju na Danskem remizirala z gostitelji, remi tudi na tekmi Islandija - Poljska

Obe tekmi prvega kroga na močnem mednarodnem turnirju na Danskem sta se končali brez zmagovalca. Na uvodnem dvoboju v Koldingu sta se najprej z neodločenim izidom razšli Poljska in Islandija (31:31), nato pa še reprezentanci Danske in Slovenije (29:29).

 

 

Danska - Slovenija 29:29 (16:12)

 

Kolding - Dvorana Tre For Arena, gledalcev: 3000, sodnika: Stojković in Nikolić (oba Srbija).

 

Danska: Landin, Cleverly, Mogensen 3, Boesen, Lauge Schmidt, Christiansen 3, Markussen 2, Eggert Jensen 4, Svan Hansen 3, Lindberg, R. Toft Hansen 1, Sondergaard 2, H. Toft Hansen 2, M. Hansen 6, Olsen 2, Nielsen 1.

 

Slovenija: Škof, Prošt, Mačkovšek 2, Miklavčič 3, Dobelšek 1, Pucelj, Brumen, Gaber, Dolenec 4, Skube, Špiler 3, Gajič 8, M. Žvižej 1, L. Žvižej 5, Zorman 2, Bezjak.

 

Sedemmetrovke: Danska 4 (4), Slovenija 6 (3).

 

Izključitve: Danska 8 minut, Slovenija 8 minut.

 

 

 

V prvem krogu mednarodnega turnirja na Danskem se je moška reprezentanca Slovenije pomerila z gostitelji, aktualnimi svetovnimi podprvaki z zadnjega tekmovanja lani na Švedskem. Tekma se je končala brez zmagovalca (29:29), Slovenci pa so imeli celo priložnost za zmago.


 

Med 19 igralci, ki so odpotovali na Dansko, je selektor Boris Denič na tribuni razprodane dvorane v Koldingu pustil Matevža Skoka, Gašperja Marguča in Deana Bombača. Proti Dancem, ki bodo na bližnjem EP v Srbiji igrali v skupini A v Beogradu skupaj s Poljsko, Slovaško in gostitelji, so slovenski rokometaši vodili večji del prve polovice prvega polčasa, največ s 7:5.


 

Selektor Denič ki se je na začetku tekme odločil za postavo Škof, Dolenec, Gajič, Zorman, Miha in Luka Žvižej ter Špiler (v obrambi ga je menjal Gaber), je nato zamenjal skoraj vse igralce. Poleg tega so njegovi fantje naredili nekaj tehničnih napak in zgrešili nekaj strelov, kar so Danci spretno izkoristili in najprej izenačili na 9:9, v 20. minuti pa prvič povedli (10:9).

Končnica prvega polčasa je pripadla izbrancem selektorja Ulrika Wilbeka, ki so si dvakrat priigrali štiri zadetke prednosti (15:11, 16:12), s takšno razliko pa sta reprezentanci tudi odšli na odmor. Toda uvodne minute drugega polčasa so pripadle Deničevi četi, ki je naredila delni izid 3:0 in se približala na 15:16.

 

 

Nato so pobudo (tudi zaradi številnih menjav pri nasprotnikih, ki jih je Denič napovedal že pred odhodom na turnir) spet prevzeli Danci, ki so imeli ves čas dva ali tri zadetke prednosti. Toda v 50. minuti je Slovenija znova izenačila (24:24), po nekaj zaporednih izenačenjih pa je v končnici povedla z 29:28.

 

 

Danska je zatem izenačila na 29:29, selektor Denič pa je 45 sekund pred koncem vzel minuto odmora. Pol minute pred koncem je na nasprotnikova vrata streljal Zorman, a je vratar Cleverly (njegov soigralec pri poljskem klubu Kielce) ustavil strel.


 

Skandinavci so zatem krenili v svoj zadnji napad, vendar jim je mladi Gaber štiri sekunde pred koncem spretno ukradel žogo. V protinapad je stekel Dobelšek, a je bilo jasno, da bo igralni čas potekel, še preden bo lahko prišel do danskega gola. Zato je moral streljati z dobrih desetih metrov, toda Cleverly je žogi preprečil pot v mrežo in tekma se je končala z delitvijo točkovnega plena (29:29).

 

 

 

SPORED IN IZIDI MEDNARODNEGA TURNIRJA NA DANSKEM:


 

 

Petek, 6. januar 2012 (Kolding):

 

 

Islandija - Poljska 31:31 (11:17)

 

Danska - Slovenija 29:29 (16:12)


 

 

Sobota, 7. januar 2012 (Herning):

 

 

ob 14.15: Slovenija - Islandija

 

ob 16.15: Danska - Poljska


 

 

Nedelja, 8. januar 2012 (Aarhus):

 

 

ob 14.15: Slovenija - Poljska

 

ob 16.15: Danska - Islandija

 

 

 

Mednarodni turnir na Danskem generalka za reprezentanco Slovenije pred EP 2012 v SrbijiMoška reprezentanca Slovenije tudi na youtubuPRIZORIŠČA NA EP 2012SLOVENIJA NA EP 2012 - IGRALCISLOVENIJA NA EP 2012 - VODSTVO REPREZENTANCEDavid Špiler: Treningi minevajo neverjetno hitro; Marko Bezjak: Smo lepa rokometna družinaSpremljajte moško člansko reprezentanco Slovenije tudi na družbenem omrežjuNorvežani na EP brez vratarja Steinarja Egeja, Islandci ostali brez Olafurja StefanssonaNovinarska konferenca moške reprezentance bo v sredo, 4. januarja 2012, ob 13. uri v ZrečahNenad Bilbija izgubljen za EP v Srbiji, priložnost med šestnajsterico tudi za Boruta MačkovškaPo prihodu Miha Žvižeja slovenska članska reprezentanca v Zrečah v popolni zasedbiNa pripravah v Zrečah je reprezentanco obiskal tudi predsednik RZS Franjo BobinacLuka Žvižej zaradi virusa v bolnišnici v Celju, uspešni pregledi za Brumna, Gajiča in ŠpilerjaDenič prvi dan priprav v Zrečah izbral 16 potnikov za EP 2012 in določil štiri rezerveProgram zaključnega dela priprav moške članske reprezentance Slovenije za nastop na EP