11. 1. 2012

Slovenske rokometaše čaka zahtevna naloga za uvrstitev na kvalifikacijski turnir za OI

Na bližnjem evropskem prvenstvu v Srbiji se reprezentance v moški konkurenci ne bodo potegovale samo za kolajne, ampak tudi za olimpijske vozovnice. Slovenske rokometaše čaka zahtevna naloga za uvrstitev na aprislki kvalifikacijski turnir za letošnje olimpijske igre v Londonu.

 

 

Poleg gostitelja (Velika Britanija) in aktualnega svetovnega prvaka (Francija), ki sta si zagotovila neposredno uvrstitev na olimpijski rokometni turnir v moški konkurenci, bosta v Londonu zanesljivo nastopila še Južna Koreja (prvak Azije) in Argentina (panameriški prvak). V tem mesecu si bosta vozovnico za OI v Londonu priigrala še prvak Evrope (tekmovanje bo v Srbiji) in Afrike (Maroko).

 

 

Na olimpijskem rokometnem turnirju bo nastopilo 12 reprezentanc, poleg štirih že znanih in dveh prvakov (Evropa in Afrika) pa bo za tekmovanje v Londonu na razpolago še šest mest. Zanje se bo na treh kvalifikacijskih turnirjih potegovalo dvanajst reprezentanc, gostitelji turnirjev pa bodo – če seveda katera izmed omenjenih v Srbiji ne bo postala evropski prvak - Danska, Španija in Švedska.

Neposreden nastop v kvalifikacijah so si že zagotovile Danska, Španija, Švedska, Hrvaška, Islandija in Madžarska. Omenjene reprezentance so na zadnjem svetovnem prvenstvu lani na Švedskem osvojila mesta od 2 do 7.

 

 

Od 6. do 8. aprila letos bodo potekali trije kvalifikacijski turnirji s po štirimi reprezentancami, vozovnico za London pa si bosta priigrali po dve najboljši na vsakem turnirju.

 

 

Da bi si priigrala napredovanje na kvalifikacijski turnir za OI, čaka moško reprezentanco Slovenije zelo težka naloga. Na evropskem prvenstvu v Srbiji se bo za dve prosti mesti potegovalo kar devet reprezentanc - poleg Slovencev še Norvežani, Nemci, Slovaki, Poljaki, Srbi, Čehi, Makedonci in Rusi.

 

 

 

Kvalifikacijski turnirji za OI 2012:

 

 

Turnir 1 (gostiteljica Danska): Danska, Madžarska, Evropa 2, Afrika 2

 

 

Turnir 2 (gostiteljica Španija): Španija, Islandija, Brazilija, Evropa 3

 

 

Turnir 3 (gostiteljica Švedska): Švedska, Hrvaška, Japonska, Čile.