11. 1. 2012

Gajič: Tekma z Norveško morda ne bo odločilna; Dolenec: Po spletu okoliščin med nosilci igre

V pripravljalni bazi v Zrečah slovenski rokometaši opravljajo še zadnje treninge in druge dejavnosti pred odhodom na evropsko prvenstvo v Srbiji. V Vršac, kjer bodo tekme skupine D (Hrvaška, Norveška, Islandija, Slovenija), bo reprezentanca odpotovala v soboto, 14. januarja 2011.

Na močnem mednarodnem turnirju na Danskem (Kolding, Herning, Aarhus) so slovenski rokometaši remizirali z domačo reprezentanco (29:29) ter izgubili proti Islandiji (26:29) in Poljski (24:25). Slovenski selektor Boris Denič je že pred odhodom na Dansko poudaril, da ga na treh pripravljalnih tekmah ne zanima končni rezultat, temveč zgolj igra njegovih varovancev. Slovenija na tem turnirju ni razkrila vseh svojih orožij, predvsem v obrambi ne, Denič pa je tudi dokaj enakovredno razdelil minutažo med svojimi izbranci.

"Turnir na Danskem je razkril vse naše slabe in dobre lastnosti. V sklepnem delu priprav nam preostane le, da skušamo še izpopolniti in nadgraditi vse dobre zadeve in odpraviti naše pomanjkljivosti v igri. Vsem skupaj je pa je seveda jasno, da vseh naših napak do odhoda v Srbijo ne moremo izkorenintli," je na današnji novinarsko konferenci v Zrečah poudaril selektor Boris Denič. Ob tem je poudaril še naslednje: "Fantje so tekaško in telesno dobro pripravljeni, seveda v okviru svojih zmožnosti. Je pa ekipa dokaj neizkušena ter ima veliko prostora za napredovanje. Toda po drugi strani potrebuje določeno kilometrino, ki pa jo lahko pridobi le na zahtevnih tekmah."

Eden od pomembnih adutov v igri slovenske reprezentance v Srbiji bo tudi odlični desnokrilni igralec Dragan Gajič. "Verjamem v soigralce, prav tako verjamem, da lahko v Srbiji dosežemo dober izid. Na turnirju na Danskem smo igrali dobro, je pa res, da na nobeni tekmi nismo zmagali, čeprav smo bili na vseh treh zelo blizu. A zaradi tega ne smemo biti razočarani," meni Dragan Gajič, član francoskega Montpellierja, in dodaja: "V zadnjih treh dneh priprav bomo naredili vse, da odpravimo naše napake in se temeljito pripravimo za prvega tekmeca. Uvodna tekma z Norvežani bo zelo pomembna, a ne pomeni, da bo tudi odločilna."

Jure Dolenec je po poškodbi Jureta Natka postal eden od nosilcev igre slovenske reprezentance na mestu desnega zunanjega igralca, na katerem je še David Miklavčič. "Po spletu nesrečnih okoliščin sem kljub temu, da sem debitant na velikih tekmovanjih, postal eden od nosilcev igre. A to dejstvo ne gre na roko ne meni ne reprezentanci. Rajši bi videl, da je med potniki za Srbijo tudi Natek," je dejal levoroki Jure Dolenec.

Mladi Dolenec, član Gorenja iz Velenja, je prepričan, da bosta z Davidom Miklavčičem dobro opravila svoje delo v Srbiji. "Natkov izostanek ne bo in ne sme biti izgovor za naš morebiten slab izid v Srbiji. Skupaj z Davidom Miklavčičem bova naredila vse, kar je v najini moči. Lahko rečem, da se veseliva tega izziva," napoveduje Dolenec.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v Srbijo odpravila v soboto, 14. januarja 2012. Dan pred tem (petek, 13. januarja 2012) ob 14. uri bo Rokometna zveza Slovenije pripravila še zadnjo novinarsko konferenco pred odhodom v Vršac.

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)