13. 1. 2012

Francozi na drugi pripravljalni tekmi na domačem igrišču še enkrat premagali Norveško

Tudi na drugi pripravljalni tekmi pred začetkom evropskega prvenstva v Srbiji je moška reprezentanca Francije premagala Norveško. V dvorani Bercy v Parizu so bili francoski rokometaši po izenačenem prvem polčasu na koncu za štiri zadetke (28:24).

 

 

Norvežani, ki so prvo tekmo v torek v Toulousu izgubili z 29:35 (13:21), so se na drugi v pariški dvorani Bercy precej bolj enakovredno upirali aktualnim svetovnim, evropskim in olimpijskim prvakom Francozom. Prvi polčas se je končal brez zmagovalca (13:13), v drugem pa so si gostitelji (najboljši strelec Nikola Karabatić s petimi zadetki) vendarle priigrali zmago.

 

 

Pri Norvežanih, ki bodo v prvem krogu skupine D v Vršcu nasprotniki Slovenije, je bil na obeh tekmah najučinkovitejši Erlend Mamelund. Na prvi tekmi je dosegel osem zadetkov, na drugi pa sedem, pri čemer se je v Parizu lažje poškodoval. Po trku s francoskim igralcem Xavierjem Barachetom je Norvežan Mamelund ostal brez zoba, domači reprezentant pa si je prebil arkado.

 

 

 

Francija – Norveška 28:24 (13:13)

 

Francija: Omeyer (16 obramb), Dumoulin (1 obramba), Fernandez 4, Dinart, Barachet 2, G. Gille, B. Gille 2, Narcisse 4, Joli 2, Nyokas, Karabatić 5, Accambray, Abalo 4, Sorhaindo 1, Guigou 3 (2), Bosquet, Bingo 1.

 

Norveška: Erevik (12 obramb), Medhus (4 obrambe), Dahl, Jensen, Hippe, Bjornsen, Myrhol 2, Lund 3, Tvedten 6 (3), Mamelund 7, Rambo 1, Hansen, Jondal, Samdahl, Koren 1, Paulsen 2, Tonnesen, Klev 2.