13. 1. 2012

Denič: Naša pripravljenost približno 80-odstotna; Špiler: Slovenija bo na EP neznanka za vse

Slovenski rokometaši v soboto, 14. januarja 2012, ob osmih zjutraj odpotujejo na prizorišče letošnjega evropskega prvenstva. V srbskem mestu Vršac bodo v skupini D odigrali tri tekme proti Norveški (v ponedeljek, 16. januarja 2012), Hrvaški (v sredo, 18. januarja 2012) in Islandiji (v petek, 20. januarja 2012).

 

 

"Tik pred odhodom v Srbijo je prisotna rahla živčnost, predvsem pri mlajših igralcih. Zdravstveni bilten je v redu, kot vsak trener pa bi si seveda želel, da bi imeli kakšen dan priprav več na voljo. Po mojem mnenju smo približno na 80-odstotni pripravljenosti, že prva tekma proti Norveški pa bo pokazala našo realno sliko," je ocenil selektor slovenske reprezentance Boris Denič.

 

 

Kapetan Uroš Zorman je pred EP optimistično razpoložen. "Moji cilji so vselej visoko postavljeni in segajo do najvišjih mest. Drugo vprašanje je, ali so moje 'sanje' tudi realne. Naš osnovni cilj je, da ujamemo kvalifikacije za olimpijske igre. Na dosedanjih tekmah smo dokazali, da lahko stremimo k temu cilju in močno upam, da ga bomo izpolnili," se nadeja član poljskega kluba Vive Targi Kielce.

 

 

Prvi igralec na položaju levega zunanjega v reprezentanci Slovenije bo David Špiler, rokometaš hrvaškega prvaka Zagreba. "Slovenija bo velika neznanka za vse reprezentance v Srbiji. Prepričan sem, da se lahko z vsemi enakovredno kosamo, a le pod pogojem, da skozi celotno tekmo obdržimo zbranost. Del naše reprezentance dobro ve, kaj je evropsko prvenstvo, drugi del pa je zelo neizkušen in se bo prvič preizkusil v tako izostreni konkurenci. Hkrati pa je v preteklosti že dokazal, da tekmece spoštuje, a se jih ne boji. Prepričan sem, da bo tudi neizkušen del naše izbrane vrste prispeval svoj delež k ekipnemu uspehu," ocenjuje David Špiler.

Zaradi slabih izkušenj iz preteklosti se Špiler rajši izogiba konkretnim napovedim o možnostih reprezentance Slovenije na EP 2012 v Srbiji. "O dometu naše izbrane vrste v Srbiji ne bi govoril. V preteklosti smo mnogokrat govorili o tem, v domovino pa smo se nato vrnili razočarani. Bolje bo, da gremo na letošnje evropsko prvenstvo nekoliko bolj tiho, prepričan pa sem, da nam nihče ne bo zameril, če bomo po vrnitvi nekoliko glasnejši. Lahko pridemo daleč, a pred nami je trnova pot," pravi Špiler.

 

 

Slovenija bo vse tekme v prvem delu evropskega prvenstva igrala v Vršcu, kjer jo bo spodbujalo veliko slovenskih ljubiteljev rokometa. Najprej se bo v ponedeljek, 16. januarja, pomerila z Norveško, čez dva dni jo čaka obračun s Hrvaško, v petek, 20. januarja, pa še z Islandijo. Vse tekme se bodo začele ob 18.10.

 

 

Iz nadaljnjega tekmovanja bo izpadla zadnjeuvrščena ekipa v skupini D, preostale tri pa se bodo preselile v Novi Sad, kjer jih čakajo tri najboljše reprezentance iz skupine C, v kateri so Francija, Madžarska, Španija in Rusija.

 

 

 

VSE O EP 2012 - SPORED, ZGODOVINA, NASTOPI SLOVENIJE, IGRALCI, VODSTVO, PRIZORIŠČAEP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)FOTOGALERIJA: V Zrečah obisk predsednika RZS Franja Bobinca in predstavitev novih dresov