14. 1. 2012

Na turnirju v Švici mladinci izgubili proti Nizozemcem, kadeti premagali gostitelje

Moška mladinska in kadetska reprezentanca Slovenije nastopata na turnirju v Zugu v Švici. V prvem krogu so slovenski mladinci izgubili proti Nizozemski (24:28), kadeti pa so premagali gostitelje (32:30).

 

 

Obe slovenski reprezentančni mladi vrsti, ki sta po enajstih urah vožnje z avtobusom prispeli v Zug, sta turnir pričeli s polovičnim uspehom. Mladinci so proti zelo solidni ekipi Nizozemske v uro oddaljenem Muotathalu doživeli poraz, ki jim bo v tem obdobju priprav dobra šola za nadaljevanje poti proti kvalifikacijam za EP, ki bodo aprila v Franciji. Kadeti v nasprotju s starejšimi vrstniki domačim Švicarjem niso prepustili zmage.

 

 

Trener mladincev Ivezič ni stavil na rezultat, temveč na uigravanje obrambnih in napadalnih inačic, zato je v prvem polčasu vztrajal pri dogovorjeni obrambi 3-2-1, ki pa je naši igralci niso odigrali po pričakovanjih. Nizozemci, s katerimi so imeli Slovenci pri tej generaciji tudi v preteklosti zelo tesne izide, so v prvem delu dobro prebijali našo obrambo in ob številnih izenačenjih vodili večji del polčasa.

 

 

Zaradi slabe realizacije naših (32-10) so ob koncu polčasa ustvarili solidno razliko, ki pa so jo v prvih petih minutah drugega dela Slovenci takoj izničili, v 35. minuti izenačili, a povedli niso. Ko so imeli kmalu zatem ob treh izključitvah na igrišču samo tri igralce, so se nasprotniki spet odlepili za tri zadetke. V 50. minuti so si slovenski mladinci spet ustvarili pogoje za preobrat, vendar so kmalu zatem zaradi dveh zaporednih izključitev ponovno ostali na igrišču samo s štirimi igralci in kaj več, kot da bi se dobri dve minuti pred koncem približali na minus ena, niso bili več sposobni storiti.

 

 

Tudi v drugem delu je bila realizacija slaba, veliko število obramb nizozemskega vratarja pa je bila prej posledica slabih in neizdelanih strelov slovenskih igralcev. Tudi izključitve so bile krepko v prid nasprotnikov, a predvsem zaradi nezbranosti naših igralcev. Olajševalna okoliščina je dolga in naporna celonočna vožnja ter zelo malo počitka, kar pa kadetom ni preprečilo zmage proti domačinom.

 

 

Slovenski kadeti so tekmo odprli z vodstvom 6:1, nato pa  popustili in domačinom ponudili priključek. Po nekaj obrambah vratarja in boljši zbranosti v obrambi so si spet ustvarili razliko in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. Kljub posameznim padcem koncentracije v drugem polčasu je bil trener Juršič zadovoljen, saj so Slovenci odigrali v skladu z dogovori, razen tega pa domačim niso dovolili, da bi se jim nevarneje približali. Tudi v drugem polčasu so ob boljši obrambi spet povišali razliko na + 5 in tekmo mirno pripeljali do konca.

 

 

 

Slovenija (U-20) – Nizozemska 24:28 (11:14)

 

Muotathal - Športna dvorana, gledalcev: 200, sodnika: Brunner in Salah (Švica).

 

Slovenija: Žitnik (5 obramb), Škalički (6 obramb), Anderluh 2, Bradeško 1, Cehte 1, Cingesar 2, Fidel 3, Gorela, Gorenjak 2, Grebenc 2, Hrastnik 3, Lavrič 3, Šoštarič 2, Špende 1, Žabič 1, trener: Slavko Ivezič.

 

Nizozemska: Takken (18 obramb), Hoiting, Baart 4, Beemsterboer 1, Berghammer 4, De Jonge 7, Falke 1, Hoefnagels 1, Hoiting 5, Lambert, Polman, Steins 4, Van Dam 1, Van de Beucken, trener: Fiege Joop.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 0, Nizozemska 3 (3).

 

Izključitve: Slovenija 18 minut, Nizozemska 8 minut.


 

 

 

Švica (U-18) – Slovenija 30:32 (15:17)

 

Zug - Športna dvorana, gledalcev: 450, sodnika: Ratz in Jucker (Švica).

 

Slovenija: Jelaš (12 obramb), Škorc (2 obrambi), Blagotinšek 4, Fižuleto 1, Gjerek 3, Juričič 3, Lapajne 3 (1),Okleščen 4, Suholežnik, Verdinek 6, Kodrin 4, trener: Tomaž Juršič.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (1), Švica 4 (4).

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Švica 4 minute.