16. 1. 2012

Denič: Fantom nimam česa očitati ali zameriti; Zorman: Usodne naše neučinkovite minute

Po porazu proti Norveški je bilo razočaranje v slovenskem taboru več kot očitno. Po vodi je splavala lepa priložnost, da bi si Slovenija z zmago že na uvodni tekmi na široko odprla vrata drugega dela EP.

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Fantom kljub porazu nimam česa očitati. Lahko rečem, da so zame zmagovalci. Po katastrofalnem začetku so seveda porabili veliko moči in energije, da so spet ujeli Norvežane. V drugi polovici prvega polčasa in prvi drugega smo proti Norvežanom naredili plus deset in od zaostanka z 0:6 prišli do vodstva z 18:14. V zadnjem delu tekme nismo uspeli še večkrat premagati norveškega vratarja Erevika, kar je bila delno tudi posledica dokaj naivnih strelov na njegov gol. Imeli smo tudi nekaj športne nesreče, zgrešili pa smo tudi tri sedemmetrovke. Na takih tekmah niso dovolj le borbenost, pogum in podobne zadeve, ampak se ti mora nasmehniti tudi športna sreča. Sojenja ne bom komentiral."

 

 

Uroš Zorman, reprezentant Slovenije: "Za končni razplet so bile usodne naše neučinkovite minute. Imeli smo že pet zadetkov prednosti in takrat bi morali dokončno stisniti Norvežane. Toda na žalost tega nismo naredili, v končnici tekme pa smo imeli še nekaj priložnosti za vsaj neodločen izid. Na koncu nam je zmanjkalo nekaj moči in športne sreče, verjetno pa tudi kakšna sodniška odločitev v našo korist. V vsakem primeru pa smo si sami krivi za poraz. Čakata nas še tekmi proti Hrvaški in Islandiji, na katerih moramo seveda iti po zmagi. Prepričan sem, da imamo še vedno priložnost za napredovanje v drugi krog EP."

David Špiler, reprezentant Slovenije: "Iskreno sem žalosten, ker nismo dobili uvodne tekme na EP. Z zmago bi se znebili tudi velikega psihološkega bremena, ki je bil na naših ramenih in ki smo si ga sami ustvarili. Mogoče je bila usodna naša prevelika želja, ki nas je na koncu tudi stala zmage. Skoraj tri tedne smo se pripravljali samo na to tekmo, saj smo vedeli, da bi si z zmago proti Norveški na široko odprli vrata v drugi del tekmovanja. Lahko bi se sicer izgovarjali na maldost, neizkušenost in češka sodnika, ki sta naredila veliko napak v našo škodo, vendar to ne bi bilo pošteno. Za poraz smo si krivi sami."

 

 

Miha Žvižej, reprezentant Slovenije: "Tekmo proti Norvežanom smo začeli izredno slabo in živčno. Zato seveda sploh ni čudno, da smo si hitro priigrali visok zaostanek šestih zadetkov. V nadaljevanju smo se vendarle vrnili v igro in imeli lepo priložnost za zmago, toda na koncu smo ostali praznih rok. Nekaj osnovnošolskih napak in nepotrebne izključitve so nam onemogočili, da bi osvojili načrtovani dve točki ali pa vsaj eno. Vedeli smo, da je tekma zelo pomembna za morebitno napredovanje v drugi krog evropskega prvenstva. Šli smo na nož, na žalost pa nam ni uspelo."