17. 1. 2012

Sebastian Skube: Naša prednost na tekmi proti Hrvaški bi morala biti predvsem zelo hitra igra

Danes v skupini D v Vršcu ni tekem, kljub temu pa slovenski reprezentanti niso počivali. Poleg treninga in priprav na tekmo s Hrvaško (v sredo, 18. januarja 2012, ob 18.10) so imeli tudi nekaj drugih obveznosti.


 

"Vsak igralec je pri sebi seveda razmišljal, kaj bi lahko še bolje naredil v igri. Tekma proti Norveški je poglavje, ki ga je težko razložiti. Imeli smo dobljeno tekmo, a smo jo na koncu izgubili," se je ponedeljkovega uvodnega poraza proti Norveški (27:28) spomnil slovenski reprezentant Sebastian Skube. Kljub porazu je opozoril na nekaj pozitivnega: "Med 15. in 45. minuto smo prišli od minus šest do plus 5. Prikazali smo zelo dobro igro in dokazali, da znamo igrati dober rokomet. A na žalost je v zadnjem delu spet sledil mrk."


 

Kljub velikemu razočaranju v slovenskem taboru je Skube prepričan, da so se igralci sposobni pobrati do tekme s Hrvaško. "Jutri je nov dan in nova tekma, zato moramo na neuspeh proti Norvežanom takoj pozabiti. Preteklosti pač ne moremo več spremenit, zato se moramo ozreti v prihodnost. Upam, da smo psihično tako zreli in kakovostni, da bomo to znali premostiti," se nadeja član koprskega Cimosa in dodaja: "Svojo priložnost za napredovanje moramo iskati na naslednjih dveh tekmah proti Hrvaški in Islandiji. Vsaj eno moramo dobiti. Prepričan sem, da ni še ničesar izgubljenega."


 

Skube upa, da bi lahko Slovenija izkoristila že prvo priložnost proti Hrvaški. "Popraviti moramo svoje napake s tekme proti Norvežanom, poleg tega pa pokazati veliko borbenost in željo. In potem je vse mogoče. Zagotovo se bomo borili do konca. To je naš boj, ki ne bo nikoli umrl," meni Skube, ki si je s soigralci ogledal tudi tekmo Hrvaška – Islandija (31:29): "Islandci so vodili skoraj celotno tekmo, Hrvati pa so igrali nekoliko slabše. Toda v končnici je Hrvaška pokazala svojo kakovost in si priigrala tesno zmago."

In v čem Skube vidi prednost Slovenije v obračunu z južnimi sosedi? "Naša prednost bi morala biti predvsem zelo hitra igra. Čim več moramo igrati na hitre (pol)protinapade in dosegati čim več lahkih zadetkov. Jasno je namreč, da bomo imeli na njihovo postavljeno obrambo velike težave, zato se moramo v čim večji možni meri izogibati takšni igri," napoveduje Skube, ki navdušeno govori tudi o številnih slovenskih navijačih v Vršcu.


 

"Zahvalil bi se vsem našim navijačem za bučno podporo s tribun. Prav oni so nas še dodatno dvignili, ko smo začeli uspešno loviti rezultatski zaostanek proti Norvežanom. Upam, da nas bodo tako podpirali tudi na tekmah proti Hrvaški in Islandiji. Lahko rečem, da se zaradi navijačev počutimo, kot bi igrali doma. Navijači so naš osmi igralec," je dejal Skube, ki pričakuje, da se bodo on in njegovi soigralci uspeli oddolžiti zvestim navijačem: "Moramo jih nagraditi za njihovo podporo. Brez njih bi nam bilo še precej težje. Z njimi pa smo močnejši in lahko pripravimo še kakšno presenečenje."