18. 1. 2012

Jure Dolenec: Nikakor še ne želimo iti domov; Dragan Gajič: V petek lahko premagamo Islandijo

Slovenski rokometaši so se favoriziranim Hrvatom dobro upirali, toda na koncu so bili južni sosedi boljši. Kljub porazu so v slovenskem taboru optimistični pred petkovo odločilno tekmo z Islandijo.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Mojim fantom bi čestital za prikazano igro, predvsem v drugem polčasu, ki je bil zelo kakovosten in poln teka. Uprizorili smo nekaj lepih akcij, dve zgrešeni sedemmetrovki in dve, tri zapravljene 100-odstotne priložnosti v trenutkih, ko se je lomila tekma, pa so nam onemogočile, da bi se v končnici še bolj enakovredno zoperstavili Hrvatom."

 

 

Jure Dolenec, igralec Slovenije: "Našo usodo bomo reševali proti Islandiji, kar smo vedeli že pred dvobojem s Hrvaško. Naše razočaranje po porazu s sosedi je veliko večje, kot sem pričakoval. Videli smo, da se lahko kosamo z reprezentanco, ki je že dvajset let v samem svetovnem vrhu. Pokopali so nas zgrešeni 'zicerji', kar se nam je zgodilo že na tekmi proti Norveški. Do petka se bomo morali zbrati, kar pa ne bo lahko, predvsem zaradi tega, ker nam primanjkuje izkušenj. Dejstvo je, da je najpomembnejša tekma šele pred nami, mi pa ne bi hoteli domov."

Dragan Gajič, igralec Slovenije: "Lahko smo ponosni, saj smo dali vse od sebe. Hrvatom smo se dobro postavili v obrambi in napadu. Bili smo blizu, a smo zapravili tri sedemmetrovke. Če hočemo biti reprezentanca na visoki ravni, potem moramo zabijati iz čistih položajev in imeti večji izkoristek sedemmetrovk. Če to storimo do petka, potem lahko premagamo Islandijo."

 

 

Miha Žvižej, igralec Slovenije: "Bili smo blizu, dali smo vse od sebe, nimamo si česa očitati. Zgrešili smo preveč čistih strelov, naredili nekaj tehničnih napak, izkušeni Hrvati pa so to izkoristili in nas kaznovali."