19. 1. 2012

Islandska igralca Robert Gunnarsson in Gudjon Valur Sigurdsson hvalita Slovenijo

Islandija ima po dveh krogih evropskega prvenstva v Srbiji polovičen izkupiček. Najprej je izgubila proti Hrvaški z 29:31, nato premagala Norveško (34:32), njena igralca Robert Gunnarsson in Gudjon Valur Sigurdsson pa hvalita igro Slovenije.

 

 

Potem ko je islandska reprezentanca vodila večino tekme proti Hrvaški in popustila šele v končnici, je proti Norveški dosegla prvo zmago na letošnjem evropskem prvenstvu. Zanjo sta bila najzaslužnejša prav Gunnarsson in Sigurdsson, ki sta skupaj dosegla kar 17 zadetkov oziroma polovico za svojo reprezentanco.

 

 

"Slovenska ekipa me je navdušila. Gre za ekipo z močnim moštvenim duhom, ki je navkljub porazoma prikazala zelo dobro igro proti Norveški in Hrvaški. Pred približno desetimi dnevi smo se z njo pomerili na turnirju na Danskem. To je bila zelo težka in izenačena tekma, za jutrišnjo v Vršcu se moramo temeljito pripraviti," je dejal Robert Gunnarsson, krožni napadalec nemškega kluba Rhein Neckar Löwen.

 

 

Njegov reprezentančni soigralec Sigurdsson, sicer krilni igralec danskega Koebenhavna, opozarja na nevarno Slovenijo. "S Slovenijo smo se pred kratkim pomerili na Danskem in moram reči, da so me presenetili z dobro predstavo. V svoji vrsti ima številne mlade in nadarjene igralce ter nekaj izkušenih, kot sta denimo Gorazd Škof in Uroš Zorman. Prav Zorman je po mojem mnenju eden najboljših organizatorjev igre na svetu. Veliko akcij gre ravno prek njega in je nevaren z vseh položajev. Pred nami je zelo težka tekma," napoveduje Gudjon Valur Sigurdsson.