20. 1. 2012

Kombinacij o napredovanju Slovenije v drugi del EP je veliko, a zmaga je nujno potrebna

Pred zadnjim krogom tekmovanja v skupini D v Vršcu je veliko kombinacij o (ne)napredovanju Slovenije v drugi krog EP. Toda jasno je da, da Slovenija za napredovanje nujno potrebuje zmago proti Islandiji.


 

Če na drugi tekmi zadnjega kroga v skupini D med Hrvaško in Norveško ne bo presenečenje in bodo naši južni sosedi dosegli že tretji par točk, obstaja več razpletov o drugih dveh potnikih za drugi del tekmovanja v Novem Sadu. Če Slovenija izgubi ali iztrži samo neodločen izid proti Islandiji, bo zanjo letošnje evropsko prvenstvo končano. To pomeni, da bi se v drugi del EP uvrstile Hrvaška, Islandija in Norveška, Slovenija pa bi odpotovala domov.


 

Če slovenski rokometaši spravijo na kolena Islandce (in Norvežani izgubijo proti Hrvatom), bo prišlo do kroga treh reprezentanc z enakim številom točk (po 2), zato bi odločala razlika v zadetkih na medsebojnih tekmah. V primeru, da Slovenija premaga Islandijo z enim ali dvema zadetkoma prednosti, bi se v drugi del tekmovanja poleg Hrvaške uvrstili še Slovenija in Islandija, zaradi najslabše razlike na medsebojnih tekmah pa bi domov odpotovala Norveška.


 

V tem primeru bi Slovenija v skupino v Novi Sad odnesla dve točka (zaradi zmage proti Islandiji), Hrvati štiri, Islandija pa nobene. Tudi slovenska zmaga s tremi zadetki bi prinesla enak scenarij, saj bi imela v krogu treh reprezentanc s po dvema točkama Slovenija razliko v zadetkih + 2, Islandija in Norveška pa po – 1, vendar bi napredovala Islandija, ki je na medsebojni tekmi zmagala s 34:32.


 

Zmaga Slovenija proti Islandiji s štirimi ali večimi zadetki razlike pa bi napredovanje prinesla Norveški, domov pa bi morali oditi Islandci. V krogu treh reprezentanc bi bila Slovenija najboljša, Norveška bi imela razliko v zadetkih – 1, Islandija pa – 2 ali – 3... Toda v tem primeru bi Slovenija odšla v Novi Sad brez točk, saj je izgubila z Norveško (27:28).

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Denič bi si želel zmage z osmimi zadetki razlike, Miklavčič stavi na večje število igralcevMiha Žvižej: Najnevarnejši je Sigurdsson, naša telesna pripravljenost ne predstavlja težavIslandska igralca Robert Gunnarsson in Gudjon Valur Sigurdsson hvalita Slovenijo