20. 1. 2012

Denič bi si želel zmage z osmimi zadetki razlike, Miklavčič stavi na večje število igralcev

Islandija bo zadnji nasprotnik Slovenije v skupini D v Vršcu. V petek, 20. januarja 2012, si bodo slovenski rokometaši po dveh porazih skušali priigrati prvo zmago, ki bi jim prinesla uvrstitev v drugi krog letošnjega evropskega prvenstva.


 

Slovenija in Islandija sta se pred dvema tednoma pomerili na Danskem, z 29:26 pa so bili boljši Islandci. "Seveda smo nekaj stvari v naši igri skrili in jih bomo uporabili na tej tekmi. Toda zavedati se moramo, da so se Islandci sposobni zelo hitro prilagoditi in ustrezno reagirati na nasprotnikovo igro. Gre za igralce, ki so zelo izkušeni, kakovostni, nepopustljivi, močni..., a tudi mi smo pokazali, da znamo igrati rokomet," pravi slovenski selektor Boris Denič.


 

Denič se zaveda, da se bo spet pojavil tudi psihološki pritisk, kajti popravnega izpita ob morebitnem porazu ne bo več: "Razmišljati moramo pozitivno, torej, da jih lahko premagamo. Toda čaka nas težka naloga, kajti Islandci imajo svoj sistem igre, od katerega ne odstopajo. V njihovi igri vlada ekstremna disciplina, delajo zelo malo tehničnih napak, po drugi strani pa vsako nasprotnikovo napako takoj kaznujejo. Zato moramo število naših napak spraviti na minimum."


 

S kombinacijami o napredovanju v drugi del EP se Denič ne ubada, kajti zanj je najpomembnejša zmaga. "Glede na veliko število debitantov seveda ne moremo kalkulirati in igrati na +1 ali + 2, da bi tako v drugi del odnesli dve točki. Takšno kalkuliranje bi nam skoraj zagotovo prineslo poraz, kajti v minuti in pol lahko dobiš tri zadetke in vse pade v vodo," meni Denič in dodaja: "Želel bi si, da bi zmagali z osmimi zadetki razlike, če smo tega sposobni."

"Prepričan sem, da bomo kos psihološkemu pritisku, saj nas večina igra v dobrih klubih, v katerih imamo precej pomembnih in težkih tekem. Toda mi se moramo predvsem ukvarjati s sabo, analizirati samega sebe, manj pa se ubadati z nasprotnikom," meni desni zunanji igralec David Miklavčič, ki proti Norvežanov ni dosegel zadetka, proti Hrvatom pa dva.


 

Kot velik plus slovenske reprezentance Miklavčič navaja število igralcev. "V naši ekipi selektor uporablja več igralcev, pri Islandcih pa jih igra le sedem ali osem. Prav zaradi tega so Islandci po dveh težkih tekmah verjetno precej bolj utrujeni, kar moramo vsaj v zadnjem delu tekme izkoristiti in povleči naš voz proti zmagi," napoveduje član Gorenja iz Velenja.


 

Seveda pa Miklavčič opozarja tudi na slabosti slovenske igre, ki so bile vidne tudi na prvih dveh tekmah: "Na eni strani sta to mladost in neizkušenost naših igralcev, na drugi pa številne tehnične napake ter zgrešeni streli in sedemmetrovke. Prav nasprotno so Islandci starejši in izkušenejši, zato bomo morali naše slabosti kompenzirati na drugačen način," se zaveda Miklavčič, ki pa seveda ostaja optimist: "Vem, da nas čaka tekma na življenje in smrt. Toda če bomo pokazali vse, kar znamo, lahko premagamo Islandce."

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Kombinacij o napredovanju Slovenije v drugi del EP je veliko, a zmaga je nujno potrebnaMiha Žvižej: Najnevarnejši je Sigurdsson, naša telesna pripravljenost ne predstavlja težavIslandska igralca Robert Gunnarsson in Gudjon Valur Sigurdsson hvalita SlovenijoNa dosedanjih medsebojnih tekmah po pet zmag Slovenije in Islandije ter trije neodločeni izidiZnanih vseh šest udeležencev drugega dela EP iz skupin A in B, domov Slovaki in ČehiDragan Gajič po dveh tekmah osmi strelec EP, prvo mesto si delijo kar trije igralci