20. 1. 2012

V drugem delu EP Slovenija v Novem Sadu proti Franciji, Španiji in Madžarski

Znani so vsi trije nasprotniki reprezentance Slovenije v drugem delu evropskega prvenstva v Srbiji. V skupini II v Novem Sadu bodo to Španija, Madžarska in Francije, najboljše tri reprezentance iz skupine C.

 

 

Slovenska reprezentanca se bo - če ne bo kasnejših sprememb urnika tekmovanja - v prvem krogu v skupini II najprej pomerila s Francijo (nedelja, 22. januar 2012), nato pa jo čakata še dvoboja z Madžarsko (torek, 24. januar 2012) in Španijo (sreda, 25. januar 2012).

 

 

Po odbitju točk zadnjeuvrščenih reprezentanc v vsaki skupini bo najboljših dvanajst reprezentanc igralo v dveh skupinah (Beograd, Novi Sad) z naslednjim točkovnim izkupičkom:

 

 

Skupina I (Beograd): Nemčija in Srbija po 4 točke, Poljska 2, Makedonija in Švedska po 1, Danska 0.

 

 

Skupina II (Novi Sad): Hrvaška 4 točke, Španija in Madžarska po 3, Slovenija 2, Islandija in Francija po 0.

 

 

V skupini C v Novem Sadu so v tretjem krogu Španci premagali Ruse s 30:27 (17:11) in potrdili prvo mesto, na drugi tekmi pa so aktualni evropski prvaki Francozi klonili proti Madžarom s 23:26 (12:14). To je bil za Francoze že drugi poraz v skupini, tako da v nadaljevanje EP odhajajo brez točk.

 

 

V skupini D v Vršcu je na uvodni tekmi zadnjega (tretjega) kroga Slovenija premagala Islandijo s 34:32 (17:13) in si zagotovila napredovanje v drugi del EP. Ker je Slovenija zmagala z dvema zadetkoma razlike, bi morala Norveška na zadnjem dvoboju proti Hrvatom osvojiti vsaj točko. A Skandinavci so izgubili z 20:26 (8:13) in morajo predčasno zapustiti EP.

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)