20. 1. 2012

Skube: Če bomo tako igrali še naprej, nas bo težko ustaviti: Zorman: Smo na pravi poti

Veselje v slovenskem taboru po zmagi proti Islandiji je bilo nepopisno. Slovenski športni junaki so na odločilni tekmi za napredovanje v drugi del EP dokazali, da so iz pravega testa.

Uroš Zorman, igralec Slovenije: "Dokazali smo, da imamo karakter in smo na pravi poti. Nismo vrhunska ekipa, s tem se tudi nihče ne slepi, proti Islandiji, ki jo mnogi uvrščajo v najožji krog favoritov za odličja, pa smo prikazali vrhunski rokomet in jo povsem nadigrali. Čestitam tudi svojim soigralcem, ki so prikazali zelo zrelo predstavo. Zasluženo smo zmagali, v Novi Sad pa odhajamo z majhnim točkovnim nahrbtnikom."

Sebastian Skube, igralec Slovenije: "Zmago smo namenili nam in našim privržencem. Zahvaljujemo se jim za izjemno podporo tudi na uvodnih tekmah, ki se nista končali po naših željah. Današnjo tekmo je odločila naša ekipna igra. Prikazali smo trmasto predstavo v napadu in borbeno v obrambi. Če bomo v tem slogu igrali še naprej, potem nas bo težko ustaviti."

Jure Dolenec, igralec Slovenije: "Na tekmi proti Islandiji nisem čutil tako velikega pritiska kot na uvodni proti Norveški. Poznalo se je, da je to za nas tretja tekma, za nas novince v ekipi pa je bilo zelo pomembno, da smo na uvodnih dveh tekmah začutili utrip velikega tekmovanja. Danes smo bili veliko bolj sproščeni, tekmo smo odlično odprli, tako da je bilo nadaljevanje veliko lažje. Vidi se, da mlajši igralci pridobivamo izkušnje, napredujemo iz tekme v tekmo in smo vedno boljši. Vsaka naša naslednja tekma je bila vedno boljša in če bomo tako nadaljevali v drugem delu, potem lahko še marsikomu pomešamo štrene."

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)