21. 1. 2012

Selektor Boris Denič opozarja na obrambo 5-1 in ekstremno telesno moč francoskih igralcev

Po uvodnem treningu pred tekmo s Francijo (nedelja, 22. januar 2012, ob 18.10) v Novem Sadu je selektor slovenske reprezentance Boris Denič ocenil prvega nasprotnika v drugem delu EP. Deniča je presenetilo, da so Francozi v drugi del napredovali brez točke.


 

Kakšni so vaši občutki po prespani noči, potem ko se je Slovenija uvrstila v drugi del EP?


 

Lahko rečem, da me preveva dobra, pozitivna utrujenost. Še enkrat bi rad svojim igralcem čestital za dobre predstave na vseh treh tekmah v skupini v Vršcu in za uvrstitev v drugi del evropskega prvenstva. Pokazali so svoje znanje in kakovost, borbenost in željo, v igri pa so se držali tistega, kar smo se dogovorili. To, kar so si priigrali, so si stoodstotno zaslužili. Toda tako, kot nismo delali nobenega pompa takrat, ko smo izgubili proti Norveški in Hrvaški, ga nismo niti po zmagi proti Islandiji in uvrstitvi v drugi del EP.


 

Že na prvi tekmi v Novem Sadu vas čaka Francija, ki je evropski, svetovni in olimpijski prvak.


 

Seveda se moramo na vrhunskega nasprotnika čim bolje pripraviti. Upam, da bomo proti Francozom razmišljali v pozitivni smeri in da ne bomo naredili koraka nazaj, čeprav gre za zelo kakovostnega in renomiranega nasprotnika. Ampak naše razmišljanje je seveda logično – igrali bomo na zmago. Kaj pa nam bo nasprotnik dovolil v igri, pa bo jasno šele na tekmi.

Katere so glavne značilnosti v igri francoske reprezentance?


 

Že na prvem treningu v Novem Sadu smo posvetili pozornost temu, kaj oni delajo v obrambi in kaj naj bi mi počeli proti njihovi obrambi. Zagotovo ne bom povedal ničesar novega, če omenim, da igrajo v obrambi sistem 5-1 z različnimi reševanji in reakcijami. Francoski igralci se lahko pohvalijo z ekstremno telesno močjo in tudi zato bomo še nekoliko težje prebijali njihovo obrambo.

 

 

In kako se postaviti po robu takšni granitni obrambi?

 

 

Spet bomo skušali najti rešitve za nasprotnikovo obrambo in pri tem bomo maksimalno uporni. Prepričan sem, da se bo iz tega nekaj izcimilo. Seveda imamo tudi mi v svoji igri pripravljene določene rešitve za Francoze, ampak šele na tekmi bmo videli, kako se bodo Francozi odzveli nanje.


 

Francozi bodo proti Sloveniji – po slabem izkupičku v prvem delu v skupini C – v vlogi ranjenega leva, kar je lahko za našo reprezentanco še bolj nevarno.


 

Jaz nočem in ne želim razmišljati o njihovih težavah. Tudi mi imamo težave, a sem prepričan, da oni niso nikoli pomislili na naše probleme. Ali so psihološko potrti in ali se bodo zaradi neuspehov skušali znesti nad nami – ne, o tem ne razmišljam in ne vem. Vse bo jasno na tekmi.

Ali vas je presenetilo, ker so se Francozi uvrstili v drugi del EP brez osvojene točke?


 

Seveda me je presenetilo, da so izgubili tako proti Špancem kot proti Madžarom in da so prišli v Novi Sad brez točk. Zame so bili celo prvi favoriti letošnjega evropskega prvenstva, zdaj pa vse kaže na to, da se ne bodo uspeli uvrstiti niti v polfinale in boj za kolajne v Srbiji.

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)