22. 1. 2012

Gorazd Škof: Slovenci si seveda želimo zmagati, Francozi pa enostavno morajo zmagati

Po prvem delu evropskega prvenstva v Srbiji na lestvici vratarjev po odstotku obranjenih strelov (37) deli deseto mesto. Slovenski reprezentančni vratar je tudi pred tekmo s Francijo v Novem Sadu optimistično razpoložen.

 

 

"Po treh težkih tekmah v Vršcu proti Norveški, Hrvaški in Islandiji smo že malce utrujeni. Toda veliko časa za regeneracijo ni, po drugi strani pa imamo še dovolj moči, energije, motivov in želje pred nadaljevanjem tekmovanja," pravi vratar Gorazd Škof. Brežičan meni, da je v drugem delu EP za Slovenijo najpomembnejše naslednje: "Ne to, da zmagujemo, čeprav si seveda želimo tudi tega, ampak predvsem to, da prikazujemo še naprej tako dobro igro. Ali pa celo še boljšo."

 

 

Čeprav Škof velja za večnega optimista, priznava, da ga je slovenska reprezentanca v Vršcu še bolj pozitivno presenetila. "Nisem pričakoval, da smo se glede na mladost in neizkušenost sposobni tako enakovredno kosati z vsemi tremi vrhunskimi reprezentancami. Res je, da nimamo vrhunske kakovosti, toda če igramo kolektivno in disciplinirano, nam nihče ne more zlahka premagati," je igro v Vršcu analiziral Škof, ki je opozoril tudi na naslednjo spremembo: "Ponavadi se nam je na velikih tekmovanjih po dveh porazih podrl sistem igre in se nismo mogli več pobrati, tokrat pa smo po dveh neuspehih dobili tretjo in odločilno tekmo."

Pohvalil je tudi izredne slovenske navijače, ki so na tribunah dvorane Millennium na vseh treh tekmah pripravili fantastično vzdušje: "Prav navijačem gre posebna zahvala. V času, ko tudi v Sloveniji vlada kriza, so se številni navijači za svoj denar odpravili v Srbijo, da bi podpirali svojo reprezentanco. Iz srca se jim zahvaljujem – tako v svojem imenu kot v imenu vseh igralcev. Upam, da bodo tako vzdušje na tribunah pripravili tudi v Novem Sadu."

 

 

Vratar Cimosa iz Kopra ocenjuje, da je tekma s Francozi za slovensko reprezentanco pravzaprav najlažja. "Mi si želimo zmagati, Francozi pa enostavno morajo zmagati. Prepričan sem, da lahko v dvoboju s njimi iztržimo ugoden izid. Seveda je Francija favorit, zato bo breme na ramenih njenih igralcev, mi pa lahko zaigramo neobremenjeno in sproščeno. Ne sme nas biti strah slovitega nasprotnika, ampak moramo še naprej gojiti svoj slog igre," napoveduje Škof in dodaja: "Če bomo do 50. minute držali enakovreden izid, je v zadnjem delu vse možno."

Drugi del EP v skupini II v Novem Sadu bodo Francozi začeli brez točke, saj so v prvem delu v skupini C izgubili tako proti Španiji kot proti Madžarski. "Za takšno vrhunsko reprezentanco, kot je Francija, je razplet v prvem delu seveda veliko negativno presenečenje. Očitno se jim je sistem igre nekoliko podrl in niso več tako suvereni, kot so bili v preteklosti. Kljub temu imajo v svojih vrstah zelo veliko vrhunskih igralcev svetovne kakovosti, ki so sposobni premagati vsako reprezentanco na svetu. Upam, da se po slabih predstavah v prvem delu ne bodo pobrali prav proti nam," je ocenil Škof.

 

 

Francozi, ki so aktualni evropski, svetovni in olimpijski prvaki, imajo trnovo pot do morebitne uvrstitve v polfinale letošnjega EP v Srbiji. "Govoril sem z nekaterimi njihovimi igralci. Vsi pravijo, da še vedno verjamejo v uvrstitev med štiri najboljše reprezentance v Evropi. Toda po drugi strani se prav vsi zavedajo, da za to potrebujejo vse tri zmage v drugem delu proti Sloveniji, Islandiji in Hrvaški, poleg tega pa jim morajo iti na roko tudi rezultati nekaterih drugih tekem. Zato bo zanje vsaka od treh tekem v Novem Sadu odločilna, ne smejo pa si privoščiti nobenega spodrsljaja več," je zaključil odlični vratar Gorazd Škof.

 

 

 

EP ZA MOŠKE - SRBIJA 2012 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)