16. 2. 2012

Rokometašice Krima Mercatorja odhajajo v Metz po prvo zmago v drugem delu lige prvakinj

Po dveh visokih porazih proti Oltchimu doma (25:31) in Budućnosti v gosteh (21:29) v drugem delu evropske lige prvakinj čaka rokometašice Krima Mercatorja nova težka preizkušnja. V soboto, 18. februarja 2012, ob 16.30 bodo gostovale pri Metzu v Franciji.

 

 

Medtem ko imajo Romunke in Črnogorke po dveh tekmah drugega dela stoodstoten izkupiček, sta tako Krim Mercator kot Metz še brez osvojene točke v skupini 2. Zmagovalec sobotne tekme v Metzu bi tako vsaj teoretično ostal v boju za eno izmed prvih dveh mest, ki peljeta v polfinale evropske lige prvakinj, na drugi strani pa bi se poraženec skoraj zagotovo že poslovil od napredovanja med najboljše štiri ekipe v Evropi.

 

 

"Metz ni tako kakovostna ekipa, kot sta Valcea in Budućnost, je pa vseeno zelo dobra in lahko premaga vsakogar. Ni pa tako vrhunska, da bi se lahko uvrstila v finale ali se resno borila za naslov evropskega prvaka. Toda Francozinje imajo kakovostne posameznice, francoske reprezentantke, organizatorko igre Jekaterino Andrjušino, ki je bila svoj čas ena najboljših igralk sveta. Metz je malce mlajša ekipa, v kateri je dobro vzdušje," pravi Krimov trener Tone Tiselj.


 

Trener Tiselj napoveduje, da je zmaga proti Francozinjam precej realnejši cilj, kot sta bila morebitna uspeha proti Oltchimu in Budućnosti. "Verjamem, da bi se na tej tekmi lahko bolje kosali kot na prvih dveh obračunih," meni Tiselj pred obračunom s klubom, za katerega so nekoč že igrale tudi tri sedanje ali nekdanje Krimove rokometašice: Hrvatica Kristina Franić, njena rojakinja Vesna Horaček in bivša slovenska reprezentantka Tanja Dajčman.

Metz so bo slovenskim prvakinjam postavil po robu dveh dveh vrhunskih in zelo pomembnih igralk ter francoskih reprezentant - Allison Pineau in Katty Piejos, ki sta na seznamu poškodovanih. To še dodatno povečuje možnosti slovenskih prvakinj na gostovanju v Franciji, poleg tega pa je na njihovi strani tudi statistika dosedanjih medsebojnih tekem, kajti na osmih so Krimove rokometašice zmagale kar šestkrat, od tega tudi na zadnjih treh.


 

Francozinje gojijo hiter in sodoben rokomet, v Krimovi igri pa kljub dvema zaporednima porazoma v Ljubljani in Podgorici ni pričakovati večjih sprememb. "Nimamo veliko časa, da bi karkoli spreminjali. Videli bomo, koliko nam bo lahko pomagala Ljudmila Bodnjeva. Že pred drugim delom smo izgubili pomembni igralki Bodnjevo in Ibolyo Mehlmann, tudi Jelena Grubišić zaradi zdravstvenih težav ni na taki ravni kot v prvem delu. Veseli pa me, da sta se po slabši predstavi proti Oltchimu vrnili Tamara Mavsar in Andrea Penezić. Verjamem, da se bodo tudi druge pobrale. Glede na posnetke tekem nismo igrali tako slabo v napadu, kot je bila slaba izbira zadnjih podaj. V tej smeri bomo poskusili narediti nekaj več," ocenjuje trener Tiselj.

 

 

Potem ko je igrala za Krim, je Kristina Franić odšla v Metz, zatem pa se spet vrnila v Slovenijo. "Gre za odlično ekipo, ki je tudi brez Pineaujeve in Piejosove še vedno zelo nevarna. Na tokratni tekmi bo glavna prednost Metza domača dvorana. Da je Metz morebiti celo boljši kot v minuli tekmovalni sezoni, kaže podatek, da se lani ni uspel uvrstiti v drugi del evropske lige prvakinj, letos pa mu je to vendarle uspelo," je dejala Krimova rokometašica in hrvaška reprezentantka Kristina Franić.

Vratarka Sergeja Stefanišin je v drugi polovici drugega polčasa na tekmi proti Budućnosti v Podgorici zamenjala Jeleno Grubišić in solidno opravila svoje delo, vendar visokega poraza ni mogla preprečiti. "Ne glede na dva zaporedna poraza proti Romunkam in Črnogorkam še vedno lahko realno razmišljamo o polfinalu, a potrebno bo začeti zmagovati. Zato v Metzu pride v poštev le zmaga, ki bi nam dala dodatnega elana pred zadnjimi tremi tekmami v skupini. Za uspeh v Franciji bo potrebno prikazati odlično igro in pustiti srce na igrišču," se zaveda vratarka Sergeja Stefanišin.


 

Tekma Metz - Krim Mercator bo v soboto, 18. februarja 2012, ob 16.30. Sodila jo bosta Šveda Michael Johansson in Jasmin Kliko, delegat pa bo Španec Vicente Breto Leon.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)